L’ICS implanta la programació de visites per vacunar-se contra la grip a través d’Internet

Avui comença la campanya de vacunació de la grip estacional

Es tracta d’una nova funcionalitat per millorar l’accés als serveis oferts per l’atenció primària de l’organització.

Es donarà cobertura, sobretot, als grups considerats prioritaris com persones majors de 60 anys, persones amb obesitat mòrbida, dones embarassades i malalts crònics.

Avui comença als CAPs de Barberà del Vallès la campanya de vacunació contra la grip. L’objectiu és evitar les complicacions de la grip en les persones amb problemes crònics de salut, edat avançada o altres condicions que les fan especialment susceptibles als efectes d’aquesta malaltia.

El programa de cita prèvia de l’Institut Català de la Salut ha habilitat un apartat específic perquè la ciutadania pugui demanar hora per vacunar-se contra la grip. Els usuaris hi podran accedir com ja ho fan habitualment per demanar cita prèvia. En el menú principal hi trobaran un botó d’accés que s’anomena ‘vacunació de la grip’.

Properament s’aniran incorporant noves modalitats en la programació de visites per Internet, per millorar l’accessibilitat de la ciutadania al sistema sanitari públic.

Les persones que haurien de vacunar-se són:

  • persones de seixanta anys o més,
  • embarasades,
  • persones amb malalties cròniques que la grip pot agreujar,
  • persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades,
  • persones amb obesidad mòrbida,
  • persones que en cuiden d’altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan contacte,
  • professionals de la salut.

Els símptomes de la grip són els d’una febre alta, més de 38 graus, amb tos seca, amb malestar general, un dolor articular i muscular important i, en alguns casos, pot haver-hi mal de coll, nàusees i fins i tot diarrea. La principal protecció passa, així doncs, per la vacuna, tot i que els experts recorden que no cura al cent per cent. És important tenir una bona alimentació, variada, i ingerir molts líquids i consumir vitamina A i C.

Les persones que vulguin vacunar-se hauran de demanar hora al seu Centre d’Assistència Primària de referència: CAP Barberà o CAP Rosa dels Vents.

La campanya, prevista fins al 30 d’octubre, espera subministrar unes 18.000 dosis, tot i que es poden arribar a les 20.000. La grip causa a l’any unes 30.000 baixes laborals a Catalunya, amb una mitjana de 100.000 dies a l’any.