L’Institut Can Planas continua amb els actes de celebració del seu 25è aniversari

El centre va simbolitzar els anys d’història i la nova etapa amb la plantada d’un auró roig.

El passat dissabte, 4 de març, l’Institut Can Planas ha celebrat un dels actes que realitzarà durant l’any 2017 en commemoració del seu 25è aniversari.

La celebració, que tenia per objectiu realitzar una jornada festiva on reunir antic professorat, personal i alumnat del centre, es va iniciar amb la benvinguda del director de l’Institut Can Planas, Jordi Seluy i el parlament d’un dels antics alumnes del centre, Joel Clarà. Durant la seva intervenció, el jove va manifestar com el pas dels anys el centre ha acollit multitud de jovent que malgrat la difícil i canviant etapa, gràcies a la seva “força de voluntat i amb l’ajuda de molts docents” se’n van sortir. Any rere any, l’edifici acollia noves generacions d’adolescents que, estant exposat el seu cos a múltiples i complexos canvis, molts cops, la seva passada pel centre, almenys els primers anys, es convertia en quelcom feixuc i incomprès, fet que donava lloc, certes vegades, a la incomoditat. Era habitual veure patir l’edifici per comportaments banals que minvaven la seva forma física, és a dir, les seves instal·lacions, així com la seva essència espiritual, això és, la moral dels docents. Tanmateix, 25 anys escolats i encara romanen els seus murs plens d’històries per ser escoltades. No fou diferent la generació d’aquell que aquí parla. Adolescents entraren al centre sense comprendre per quina raó i sense saber què fer. Alguns insegurs, altres massa segurs; alguns tímids, altres massa extravertits; alguns rebels, altres massa dòcils… infinita és l’enumeració que, aquí, seguir podria, altrament, podem resumir-la dient que, si fa no fa, tots coincidíem en quelcom: L’ESO no ens acabava de plaure. Gràcies, però, a dibuixar força de voluntat i amb l’ajuda de molts docents, ens en sortírem i, amb la maduració que això comporta, comprenguérem la sort que havíem tingut d’haver pogut passar allà aquells dies que, als inicis, ens havien semblat una calamitat”.

Durant la trobada es va voler simbolitzar els 25 anys de vida de l’institut així com a aquelles persones que han format part del centre. Es va fer amb la plantada d’un auró roig; un arbre que va ser plantat amb l’ajut de diversos professors, alumnat, així com per l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, el regidor d’Educació, Juan Antonio Grimaldo  Dueñas, el regidor de Territori i Medi Ambient, Fabià Díaz Cortès, i personal de la Brigada d’Obres del consistori.

Van posar el toc festiu a la jornada la batucada Arrítmia i la Coral A 4 Veus.

El centre ha manifestat el seu agraïment a totes aquelles persones van assistir-hi a l’acte commemoratiu així com aquelles que al llarg del temps han posat el seu granet de sorra per fer de l’Institut Can Planas més que un projecte educatiu.

L’Institut Can Planas continuarà amb els actes durant tot l’any. Entre les activitats previstes hi ha una caminada pel riu Ripoll i un àpat popular, que se celebrarà el 6 de maig.

Més informació al Facebook i twitter de l’Institut Can Planas