S’han repartit 41 premis en una edició en la qual han participat més de 1.500 persones. Els premis que valoren els treballs literaris en diferents categories, conte i narració breu, poesia i microrelats, tenen per objectiu impulsar la creació literària a la nostra ciutat.

El passat dijous 5 de maig, el Teatre Municipal Cooperativa va acollir el lliurament de guardons de la 29a edició dels Premis Literaris Castell de Barberà.

En aquesta edició, s’han presentat un total de 1.544 treballs, 170 més que el curs passat, realitzats per alumnat d’educació primària, educació secundària obligatòria, secundària postobligatòria, formació de persones adultes, programes de qualificació professional inicial i de cursos de formació ocupacional que visquin a la ciutat i/o estudien a centres educatius del municipi, estudiants universitaris residents a la població i de cicles formatius de grau superior que estudiïn a centres de Barberà, que han presentat les seves obres a les categories de conte i narració breu, poesia i de microrelats, on han participat l’alumnat d’ESO, educació tecnicoprofessional, batxillerat, Programes de formació i inserció, i l’alumnat dels cursos de Català per a persones adultes que ofereix el Servei Local de Català de la ciutat.

La gala, conduïda per l’actor, Òscar Orbezo i Comí, va estar dinamitzada per l’alumnat de l’Escola Elisa Badia que va representar l’obra ‘The Musicians of Bremen’ a càrrec d’un grup de 4t de primària del centre. L’espectacle interpretat en angles pels joves i assajada durant tot el curs, explicar les aventures de quatre amics que retroben i descobreixen el goig d’experimentar amb la música. També van participar en la gala els nens i nenes de 5è i 6è de primària de la mateixa escola que per una banda van interpretar una cançó tradicional finlandesa i per altra van realitzar el Ball de Cascavells.

En total es va fer entrega d’un total de 41 guardons. Van ser lliurats per l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, el regidor d’Educació, Juan Antonio Grimaldo Dueñas, i per diferents membres del jurat format per professorat dels diferents centres educatius de Barberà, representants de la Biblioteca Esteve Paluzie, i del Servei Educatiu del Vallès Occidental.

El Concurs literari Castell de Barberà, que convoca anualment la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, té per objectiu principal desvetllar el gust de llegir i escriure, afavorir l’ús de la llengua escrita com a mitjà d’expressió i comunicació i estimular la creació literària entre els i les barberenques.