Es lliuren els premis del 14è Certamen Minerva de treballs de recerca de batxillerat.Durant la festa de lliurament es va poder gaudir de diferents actuacions realitzades per jovent barberenc i de les presentacions de diversos treballs guanyadors.

El Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès va acorri el passat dijous, 26 de maig, l’acte de lliurament de reconeixements als treballs de recerca d’alumnat de batxillerat de la 14a edició Certament Minerva, organitzat pel Servei Educatiu Vallès Occidental VII del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i els ajuntaments de Barberà i Badia del Vallès.

Amb la convocatòria d’aquest certamen, les entitats organitzadores tenen per objectiu potenciar i donar a conèixer els treballs de recerca relacionats amb les arts, les ciències de la naturalesa, de la salut i del medi ambient, les ciències socials, les humanitats, les llengües, l’educació física, les matemàtiques i la tecnologia, elaborats per l’alumnat de segon de batxillerat dels centres educatius de les poblacions participants.

L’acte va ser presidit per l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay i la presidenta de la comissió organitzadora del Certamen Minerva, Carme Sabarich i Farràs en representació de la Directora dels Serveis Territorials al Vallès Occidental  del Departament d’Ensenyament, acompanyades de l’Alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor Contador.

Durant la inauguració de l’acte Sílvia Fuster va agrair a tot el jovent present per “‘esforç que heu fet en els treballs de recerca” i va fer arribar “en nom de l’Equip de Govern i de la ciutat la nostra més cordial enhorabona”. La felicitació també la va fer extensiva a les famílies i amics i amigues que els acompanyaven i a tot l’equip de professorat i direccions dels diferents instituts que “us han esperonat la curiositat investigadora, us han incentivat en la vostra recerca i us han ajudat a arribar fins aquí i més enllà. La il·lusió de veure fins on heu arribat i la de tenir joves com vosaltres, perquè vosaltres sou el present i el futur de les nostres ciutats i veient-vos i coneixent-vos no podem preveure res més que un futur brillant”.

En l’acte es va fer el reconeixement a un total de vuit treballs de diverses disciplines, (dos per institut) destacats per la seva qualitat i rigor, d’estudiants dels instituts de les dues localitats:  INS Badia del Vallès i INS Frederica Monseny de Badia del Vallès  i de l’INS Can Planas i INS La Romànica de Barberà del Vallès.

En nom de la Comissió organitzadora es va donar l’enhorabona a l’alumnat i també a les  tutores i tutors dels treballs.

Els treballs de recerca seleccionats varen ser els següents:

INS Can Planas de Barberà del Vallès

Títol treball: ‘Ha ha ha i altres virtuts del riure’

Autores: Elena Azorín Ruiz, Paula Olivares Cano i Eliane Reyes González

Tutora: Isabel Coromina

Títol treball:’Ukiyo-es, dues dones en un món flotant’

Autora: Ainara Navarrete Clemente

Tutora: Rosa Mateu Campillo

INS  La Romànica de Barberà del Vallès

Títol treball: ‘El son i les capacitats cognitives: Relació entre la privació del son i la malaltia d’Alzheimer ‘

Autores: Aroa Jiménez Frías i Carla Villanova González

Tutora: Maite Martí

Títol treball:  ‘Junts de la mà, unim tots els cors. Discapacitats intel·lectuals’
Autores: Laia Cea Monedero, Maria Polo Matas i Esther Romero García

Tutora: Maria González Blanco

INS Badia de Vallès. Badia del Vallès

Títol treball:  ‘La nostra experiència a la indústria de videojocs’
Autors: Daniel Bravo Domínguez i Joan Valiente Lorite

Tutor: Àngel Vadillo Jiménez

Títol treball: ‘Fa realment la barrera sònica la seva funció?’
Autora: Laura López Montáñez

Tutora: Montserrat Perlado Zapater

INS Federica Montseny. Badia del Vallès

Títol treball: ‘Pasturatge al bosc per a la prevenció d’incendis’
Autors: Cristina Pareja Sopensen i Ivanna Khrystyna Vons

Tutora: Carmen Regal Gómez

Títol treball: ‘Efectivitat de la barrera sònica de Badia del Vallès’
Autora: Joan Flores Serrano i Khalid Kamal Khdili

Tutora: Carmen Machí Gómez

La festa dels premis Minerva va estar amenitzada per diferents actuacions de l’alumnat de dos dels instituts de Barberà. Així es va poder gaudir de l’actuació musical del grup ‘Quelcom’ format per Elena Cos de l’INS La Romànica, i Eva Coll i Ariadna Gil de l’INS Can Planas; del grup‘Percussió amb el cos’ de l’alumnat de 1r d’ESO de l’INS La Romànica; de dos divertits esquetxos teatrals realitzats per l’alumnat de l’INS La Romànica; d’un emotiu fragment de ‘Romeu i Julieta’ a càrrec de Marina Pedrosa i Marc Gutiérrez; i d’una petita part de ‘El Quijote’ a càrrec de Marta Colell i Laia Atanasio.

En representació de tot l’alumnat guardonat, es va fer una presentació pública de quatre treballs de temàtiques diferents, a càrrec de les seves autores, un de cada institut. Aquests van ser:

– ‘Fa realment la barrera sònica la seva funció?’ a càrrec de Laura López Montáñez de l’INS Badia;

– ‘Pasturatge al bosc per a la prevenció d’incendis’ a càrrec de Cristina Pareja Sopensen i Ivanna Khrystyna Vons de l’INS Federica Montseny;

– ‘El son i les capacitats cognitives: Relació entre la privació del son i la malaltia d’Alzheimer’ de Aroa Jiménez Frías i Carla Villanova González de l’INS  La Romànica; i

– ‘Ha ha ha i altres virtuts del riure’ d’ Elena Azorín Ruiz, Paula Olivares Cano i Eliane Reyes González de l’INS Can Planas.

Varen fer el lliurament de diplomes i obsequis, per gentilesa dels ajuntaments, a l’alumnat dels treballs seleccionats, les Alcaldesses dels dos municipis, Sílvia Fuster Alay de Barberà del Vallès i Eva Menor Contador de Badia del Vallès i la presidenta de la comissió organitzadora del Certamen Minerva Sra. Carme Sabarich i Farràs en representació de la Directora dels Serveis Territorials al Vallès Occidental del Departament d’Ensenyament acompanyades dels dos regidors d’Educació, Juan Antonio Grimaldo Dueñas de Barberà i  Iván Sanz Pérez de Badia.

A continuació es va convidar el públic assistent a visitar l’exposició dels treballs de recerca seleccionats, ubicada a la sala B del Teatre Municipal Cooperativa.

L’Alcaldessa de Barberà va ser l’encarregada de fer el tancament de l’acte felicitant a l’alumnat guanyador, al professorat que els ha tutoritzat i familiars.

Fotografies: Juan Muñoz, 54 Gallery