Màgia i il·lusió a la Cavalcada dels Reis Mags de Barberà

Centenars de nenes i nens de Barberà van poder veure de ben a prop a Ses Majestats els Reis d’Orient en la tradicional cavalcada pels carrers de la ciutat. Més d’una desena de carrosses i prop de dues tones de caramels els van acompanyar durant tot el recorregut.

Ses Majestats els Reis d’Orient van visitar Barberà del Vallès el passat dissabte, 5 de gener, i van recórrer la ciutat en les seves carrosses durant la Cavalcada.

Després dels tres trons de rigor, passades les 18h, es va iniciar el recorregut de la comitiva reial que va començar al barri del Parc Central.En total, la cavalcada estava formada per 16 carrosses, 13 d’elles d’associacions veïnals, de lleure infantil, escolars, comercials i de cultura tradicional, i les 3 dels Reis d’Orient.

Música i danses acompanyaven les carrosses avançant durant més de tres hores pels carrers de la ciutat. L’itinerari va passar pels carrers Nàpols, via Sant Oleguer, ronda Santa Maria, carrer Juan de la Cierva, del Bosc, plaça de la Unitat, ronda de la Indústria, de l’Est, avinguda Verge de Montserrat, dels Marquesos de Barberà, passeig Doctor Moragas, fins a arribar a la plaça de la Vila. Més de 600 persones a més de 2 furgonetes i 4 motos de Correus van participar en el seguici reial al llarg d’un recorregut en el qual es van llençar prop de dos tonelades de caramels.

Al centre de la ciutat, Ses Majestats van saludar a totes les persones que els esperaven i van pujar a l’Ajuntament de Barberà, on van ser rebuts per l’Alcaldessa, Sílvia Fuster Alay i diferents regidors i regidores del consistori. Tot seguit van sortir al balcó per dirigir-se als infants i famílies barberenques amb un missatge d’il·lusió i alegria que els convidava a anar-se’n a dormir d’hora i a deixar preparada aigua i dinar pels Reis, camells i patges. L’Alcaldessa va voler fer un reconeixement públic a l’alumnat del Programa de Formació i Inserció d’Auxiliars de Vivers i Jardins de la Fundació Barberà Promoció encarregats enguany de decorar la balconada de la casa consistorial. El Rei Gaspar es va dirigir a una plaça de la Vila plena de gom a gom per desitjar que “sigueu molt feliços, que la pau, l’amor i la solidaritat omplin les vostres vides i que aquesta nit passarem per casa vostra a portar-vos l’alegria i la felicitat que tots i totes us mereixeu”.

Tot seguit, els hi van lliurar les claus de la ciutat per tal de poder entrar a totes les llars barberenques i deixar així tots els regals i joguines. Van lliurar novament centenars de caramels a tota la ciutadania i va arribar un dels moments més màgics de la cavalcada, l’encesa de bengales que van il·luminar el centre de la ciutat i van posar punt final a una tarda plena d’emocions.

Final del Cicle de Nadal

Amb la Cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags es posa punt i final a més d’un mes d’activitats nadalenques per a tots els gustos que han organitzat associacions barberenques i diverses regidories del consistori barberenc.

Aquestes es van iniciar el passat 30 de novembre amb l’encesa oficial de llums i amb la inauguració del pessebre de la ciutat.

El Cicle de Nadal ha acollit més d’un centenar de propostes nadalenques entre les quals cal destacar diferents mostres de cultura tradicional i popular, música, activitats solidàries, teatre i esport, algunes d’elles que es realitzen a la nostra ciutat des de fa anys. Aquest és el cas de l’obra de teatre interpretada pel Grup de Teatre Amateur D’sas’3, ‘La Profecia de l’Estel’; les audicions i les cantades de nadales a càrrec de diferents corals barbereques; el Caga Tió l’AVV La Romànica; el pessebre del Sr. Ricardo Golbano i el Quinto organitzat pel Grup de Joves del Casc Antic.

Les Fires de Nadal han estat una altra de les propostes de les quals han gaudit centenars de famílies de la ciutat. Enguany les fires s’han distribuït en dos caps de setmana en un mateix lloc al centre de la ciutat. Les activitats han estat diverses i per tots els gustos, i durant diferents dies el centre de Barberà s’ha convertit en un espai de joc, convivència i participació no només d’infants, sinó de famílies senceres.

I com sempre, altre dels espais que més ciutadania acull durant les festes ha estat el Barbamec que aquest any com a novetat s’ha celebrat a la IEM Elisa Badia. Durant quatre dies joves de totes les edats i famílies senceres van gaudir d’un espai amb activitats socioculturals, jocs educatius i participatius, un divertit circuit d’educació viària, rocódrom amb tirolina, GamerZone, karaoke, inflables, taller de circ, cuina, dibuix, ràdio, manualitats i de maquillatge, i moltes propostes més ofertes i organitzades per entitats de la ciutat i l’Ajuntament de Barberà.

Font: bdv.cat