Més de 250 serveis dels bombers per les fortes pluges

Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla Inuncat però manté els avisos de Precaució per les rieres i cabdals d’aigües. Els municipis de Sant Quirze del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Terrassa, Barberà del Vallès i Barcelona tenen el seu Pla d’Actuació Municipal activat per les pluges. L’empresa gestora del parc fluvial del Besòs BCASA i el Metro de Barcelona també mantenen el seu Pla d’Autoprotecció en fase de prealerta.

Els Bombers de la Generalitat han atès entre les 20 hores i les 7 d’ahir un total de 276 serveis, 213 en el Camp de Tarragona. Alguns dels avisos s’han produït per atendre ocupants de vehicles parats a causa de les importants acumulacions d’aigua, però també per inundacions de baixos i pàrquings.

A més, el 112 ha rebut durant tot l’episodi 784 trucades, 128 entre mitjanit i les 6 del matí, gairebé el 47% en el Tarragonès i el 25 en el Barcelonès. Les trucades s’han produït per inundacions de baixos, clavegueram i incidències amb vehicles. No hi ha ferits ni cap episodi greu. El pla Inuncat està en estat d’alerta. A Vinyols i els Arcs, per exemple, s’han acumulat 112,6 litres per metre quadrat.

Dels 267 avisos atesos pels Bombers, 213 han estat a la regió d’emergències de Tarragona, 39 a la regió metropolitana nord, 13 a Girona, 6 a Lleida i 5 a la regió metropolitana sud. Entre els serveis dels Bombers ha estat l’assistència prop de la mitjanit a un autocar parat per|para l’acumulació d’aigua en la TV-3146 a Vila-seca. Han ajudat a sortir a les vuit persones que hi havia a l’interior.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat 112 litres per metre quadrat a Vinyols i els Arcs, dels quals 22 s’han recollit en 10 minuts. També s’han recollit 73 a Gurb, 67 a Constantí i 61 al punt de mesura de Tarragona-Complex educatiu.

FONTS:  Servei Meteorològic , nacinal.cat, punt.avui