El Mestre Internacional, Sharma Himanshu, guanya el 40è Open Internacional d’Escacs de Barberà

Sharma Himanshu, Mestre Internacional, és el nou campió de l’Open Internacional d’Escacs de Barberà, després de finalitzar un torneig perfecte en el que ha guanyat sis partides i ha empatat tres, dos de les quals en les tres darreres rondes. El MI indi Sharma Himanshu va signar les taules després de veure com el seu principal perseguidor, el Gran Mestre Karen Grigoryan, va empatar la seva partida, fent que automàticament les taules li servissin a Himanshu.

Karen Grigoryan va ser el segon classificat en el campionat, només amb mig punt menys que el campió.  Semblava que si hi havia un favorit era ell, sobretot després de col·locar-se amb cinc punts en les cinc primeres rondes. Però quatre empats consecutius van provocar que finalment fos segon.

El Mestre FIDE català Gerard Ayats, jugador sub-16, ha estat un dels jugadors que ha sumat sis punts i mig, realitzant un final de torneig espectacular i guanyant, entre d’altres, el MI indi P. Iniyan, tercer classificat a Montcada.

D’aquesta manera es posa punt i final al 40è Open Internacional d’Escacs de Barberà en el que enguany ha participat més de 200 jugadors i jugadores de diferents indrets del món. L’Open s’ha celebrat del 4 al 12 de juliol a la Torre d’en Gorgs de Barberà del Vallès.

Font : Ajuntament de Barberà del Vallès