El Mestre Internacional xilè, Cristóbal Henríquez guanya l’Open Internacional d’Escacs

En aquesta 39a edició, que s’ha disputat del 4 al 12 de juliol, han participat més de 230 jugadors de 16 països diferents.

Cristóbal Henríquez, Mestre Internacional xilè, ha estat el guanyador de la 39a edició de l’Open Internacional d’Escacs de Barberà del Vallès que s’ha disputat a les instal·lacions de laTorre d’en Gorgs del 4 al 12 de juliol.

El jugador sud-americà va acabar guanyant la competició tot i no guanyar cap de les tres últimes rondes disputades. Això sí, va guanyar les sis primeres partides de manera consecutiva. Precisament Henríquez va acabar el torneig empatat amb set punts amb uns altres dos jugadors, l’indi Murali Karthikeyan i el nord-americà Daniel Gurevich, amb els quals no va aconseguir el triomf en l’enfrontament directe, però el sistema de desempat que s’utilitza en aquest tipus de competició li va donar el triomf final. D’aquesta manera, Cristóbal Henríquez es va endur el premi de 1000 euros que s’atorga al guanyador del grup A de l’Open Internacional d’Escacs de Barberà del Vallès.

Ahir dimarts, es va cloure l’Open amb el lliurament de guardons a càrrec de l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster  Alay, del regidor d’Esports, Francisco Blanco Romero, i del president del Club d’Escacs Barberà, Víctor Pont. 

Prop d’un centenar de jugadors provinents de 16 països diferents han jugat al grup principal durant nou rondes per intentar endur-se aquest prestigiós torneig. En total més de 230 jugadors van iniciar la competició entre els tres grups de competició.