Mulla‘t per l’Esclerosi Múltiple 2018

Barberà del Vallès podrà tornar a demostrar la seva solidaritat cap a les persones que pateixen esclerosi múltiple en una nova edició del Mulla’t a la IEM Can Llobet.

Un any més, Barberà del Vallès s’adhereix  a l’edició del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, una activitat en la que cada any participen més barberencs i barberenques.

El diumenge 15 de juliol es podrà col·laborar nedant solidàriament a la IEM Can Llobet. A partir de les 11h s’habilitarà un carril, tant a la piscina d’estiu com a la coberta, perquè tothom pugui nedar en solidaritat amb les persones que pateixen aquesta malaltia. I a les 12h, es vol batre el rècord de persones que es tiren simultàniament a la piscina per una causa solidària.

A Can Llobet, la Fundació per l’Esclerosi Múltiple instal·larà diferents guardioles per tal de poder col·laborar econòmicament. Els fons que es recaptin aniran íntegrament a l’entitat, que aquest any els destinarà a l’esclerosi múltiple infantil, que afecta entre un 3 i un 10% dels nous casos que es diagnostiquen cada any.

Què és l’esclerosi múltiple?

L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta la mielina, que és l’encarregada de la transmissió dels impulsos nerviosos.

És la segona causa de discapacitat en persones joves, no se’n coneix la causa i en l’actualitat encara no té cura.

Els símptomes de l’esclerosi múltiple són amplis i varien en funció de la part del sistema nerviós central afectada. Els més comuns són la fatiga, la debilitat, trastorns visuals i d’equilibri, tristesa i adormiment de les extremitats, entre d’altres.

A Catalunya hi ha 7.500 persones afectades d’esclerosi múltiple. El Mulla’t és una acció de sensibilització social i de solidaritat amb les persones afectades amb aquesta malaltia. Aquesta campanya, que es va iniciar l’any 1994, és un acte de reconeixement de la ciutadania envers una malaltia que pels seus símptomes i les seves formes molt variables, molts cops és invisible.

Acte: ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’

Dia: 15 de juliol

Horari: d’11 a 14h

Lloc: IEM Can Llobet

Passeig Doctor Moragas, 268 – 270

08210 – Barberà del Vallès

Més informació a http://www.fem.es/

Font: FEM i Ajuntament de BdV