Municipis vallesans s‘alien per fomentar l’ocupació en el sector industrial

Los alcaldes de Rubí,Terrassa y Castellbisbal y las alcaldesas de Rubí y Barberà han firmado un convenio para facilitar la contratación de mano de obra especializada en la industria química, farmacéutica y plástica

Les alcaldesses de Barberà del Vallès i Rubí i els alcaldes de Terrassa, i Castellbisbal han signat i un conveni de col·laboració per fomentar l’ocupació en el sector industrial, en concret, entre les empreses locals dedicades a el sector químic, farmacèutic, plàstic i afins.

Ana María Martínez, Alfredo Vega, Sílvia Fuster i Joan Playà han ratificat mitjançant la signatura d’aquest acord l’adhesió dels quatre municipis de el Vallès Occidental al projecte ‘Fent Xarxa’ de foment de l’ocupació, que pretén promoure la ocupabilidad entre les empreses d’aquests sectors situades al territori.

La iniciativa, subvencionada per la Diputació de Barcelona, preveu facilitar la contractació de mà d’obra especialitzada a empreses de les quatre localitats, permetent-los reduir així els costos derivats de la selecció i formació del personal.

El projecte Fent Xarxa inclou així mateix un servei d’orientació professional, formació subvencionada, possibilitat de realitzar una estada en pràctiques en empreses del sector i eines d’inserció laboral i tindran prioritat per adherir-se a ell les persones en atur i amb experiència en el sector industrial.

Per aconseguir la seva execució, la Diputació s’ha compromès a aportar 422.544,09 euros en tres anys -de 2018 a 2002-, que es complementarà amb l’aportació municipal feta pels quatre consistoris.

La signatura del conveni ha tingut lloc  a l’Ajuntament de Terrassa i ha comptat amb la presència dels alcaldes dels quatre municipis i del primer tinent d’alcaldia de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació de Terrassa, Manuel Giménez.