El Centre de Negocis Nodus Barberà va acollir la presentació pública d’una nova eina on- line desenvolupada a Barberà del Vallès i que revolucionarà la gestió de la logística empresarial.

Aquesta setmana,  l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay va assistir la presentació de la nova eina Transtic aprofitant una jornada empresarial al Centre de Negocis Nodus Barberà del foment de les tecnologies de la comunicació (TIC) al teixit productiu local.

Durant la seva intervenció l’Alcaldessa va manifestar que “és una bona notícia que empreses de Barberà desenvolupin eines innovadores i projectin una activitat amb futur”.

Davant d’un auditori de 25 empreses, Sílvia Fuster va recordar que “les TIC ens estan ajudant a mantenir el ritme de coneixement del nostre voltant i a no perdre oportunitats de negoci”.

Els detalls de funcionament de l’eina Transtic va anar a càrrec de José Manuel Zapata, gerent de l’empresa. Transtic és un portal web que aporta solucions al sector de la logística i esdevindrà un canvi de mentalitat en la gestió diària del transport a l’empresa, ja que posa en un mateix punt de trobada els cargadors (demanda) i els transportistes (oferta). “El principal motiu per utilitzar l’eina és que tota la informació del sector es troba dins del portal, i l’empresari pot decidir més ràpidament i millor” explicava Zapata que assegurava que “Els responsables que utilitzin aquest portal poden estalviar-se fins a un 23% de marge”.

La iniciativa neix a Barberà i els promotors han tardat 3 anys per desenvolupar l’eina i està patentada a nivell mundial. Al darrere del portal web Transtic hi ha molt de talent. L’equip que fa funcionar la web està integrat per informàtics implicats en projectes d’alt nivell tecnològic, funcionen amb tecnologia Google i mantenen un conveni marc amb la universitat Rey Juan Carlos de Madrid per col·laboracions de I+D d’informàtica. Transtic porta dos mesos en fase beta al mercat, i ja tenen clients d’arreu d’Europa. Amb oficines preparades a Xile, Brasil i Mèxic, on cobriran aquest any la seva expansió per Llatina-Amèrica.

A l’acte va assistir l’equip de Transtic format per José Manuel Zapata, Gabriel López, Elena Capdevila, Ana Lisbona, i Veronica López.

En finalitzar la sessió de treball, els assistents van poder gaudir d’un refrigeri gentilesa de Transtic així com d’una assessoria personalitzada per a les empreses assistens que així ho van voler.