Nou Servei d’Autobús per anar als Polígons Industrials de Barberà del Vallès

L’Ajuntament de Barberà del Vallès, l’Àrea de Serveis Territorials i l’empresa municipal Actividades Integradas SA (Nodus Barberà) impulsen un nou servei d’autobús amb l’objectiu de connectar els polígons de la ciutat amb el seu entorn, de la manera més adaptada a les necessitats de les empreses i dels treballadors i treballadores.

El nou servei d’autobús utilitza una plataforma de reserves (en versió Web i App) per a establir rutes compartides d’autobusos sota demanda en temps real, amb l’objectiu d’oferir solucions de mobilitat col·lectiva i sostenible. Aquesta plataforma tecnològica que porta per nom BusUp permet definir quines son les rutes més òptimes per anar a la feina.

Durant el mes d’abril és va dur a terme al Centre de Negocis Nodus Barberà una jornada informativa dirigida a les empreses amb l’objectiu de captar el seu interès i facilitar que el nou servei arribi al seu personal. Com apuntava en la benvinguda de l’acte l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, “cal donar a conèixer l’inici del servei que es realitzarà als Polígons Industrials durant els propers mesos… I animar els treballadors i treballadores de les empreses perquè s’hi involucrin i utilitzin la solució BusUp per als trasllats de les seves llars a la feina”.

En aquests moments totes aquelles empreses que vulguin promocionar aquest servei poden inscriure’s a la plataforma i introduir les necessitats de ruta del seu personal. De la mateixa manera, els i les treballadores que ho desitgin poden registrar-se en aquest nou servei a través de la següent pàgina web: https://barberadelvalles.busup.com/

La plataforma BusUp recopila totes les peticions i les dades per oferir les alternatives més adequades en funció de les demandes expressades per les empreses i el personal. El mateix servei notificarà a les persones usuàries la disponibilitat de noves rutes que satisfacin les necessitats de mobilitat expressades.

Aquest nou servei representa una oportunitat per reduir els costos de mobilitat de les empreses i del personal treballador de Barberà del Vallès doncs s’estima que anar en transport públic redueix per quatre la despesa en comparació amb el vehicle privat. Així cal destacar el suport rebut per diverses empreses del municipi (Novartis, LouisVuitton, Provital, KAO Corporation, Magneti Marelli, EITI, CISVASA, entre d’altres) en la implantació d’aquesta solució tecnològica.