Nova edició del Festival Zero

Els propers 28 i 29 de febrer i 1 de març, el Teatre Municipal Cooperativa acollirà una nova edició del Festival Zero.

Aquest festival organitzat per Teatres en Xarxa, presenta, en cada nova edició, propostes arriscades i no convencionals, que busquen eliminar la distància entre públic i artista, per dialogar, per interactuar i per viure experiències gairebé immersives. Un festival amb espectacles d’aforament reduït, viscuts des d’espais diferents al pati de butaques.

Aquesta tercera edició ha apostat per ser més agosarada, més feminista, més reivindicativa, més jove i més punyent que mai. Durant els tres dies del festival, es podrà gaudir d’aquests tres espectacles:

Una dona que ha viscut amb la seva mentida durant 15 anys. Una dona que ha intentat ordenar-la meticulosament, dia rere dia, en un calendari. Una dona que ha intentat que aquesta mentida mai surti al món real. Una dona que no té orgasmes. Una dona alliberada que sap ben poc de la seva sexualitat i del seu plaer, però que mostra a la societat tot el contrari. Una dona que se sincerarà, per primera vegada, davant de tothom. Els dies mentits és un calendari de totes aquelles mentides que hi ha a dins del món del sexe, les que ens diem a nosaltres mateixos i mateixes, les que ens diuen altres i les que acabem dient per sentir-nos integrats i integrades dins d’una societat sexualitzada. Unes mentides que fan la nostra vida més bonica i plaent però que, alhora, poden ser còmiques, absurdes i esquinçadores.

Peix és un viatge. Un viatge metafòric cap a les profunditats humanes per buscar allò que ens fa continuar nedant, que ens fa continuar buscant, que ens fa continuar remant encara que les onades siguin altes o siguin fortes. Una reflexió, des de la poètica de l’absurd i el pallasso, sobre la mallorquinitat, sobre l’impacte del turisme, sobre la lluita de poders, sobre la buidor, el silenci i la solitud davant la immensitat, sobre la ridiculesa de ser grans i l’enyorança de ser petits. A Peix, Tomeu Amer, de la companyia Hotel Iocandi, combina acrobàcia amb escales i clown per explicar-nos la història de com el turisme ha convertit Mallorca en un parc temàtic.

Les dones no “perdem” la vida, a les dones ens assassinen. Comencem a dir les coses pel seu nom. S’ha de perdre la por a paraules com assassinat, suïcidi, mort, acudit fàcil, merda seca, metàstasi, leucèmia, calvície, ventre de lloguer i amor. Parlar de la nostra passivitat, de l’acció de les gents petites que està canviant el món a poc a poc, de la nostra deixadesa, de l’esperança que ens queda, de l’amor, del desamor, del meu despotisme que ningú no coneix i algunes persones pateixen, de la violència, de la meva violència, de la teva violència… Ens hauria d’esclatar la vida a la cara més sovint. Un espectacle contundent i necessari sobre violència masclista protagonitzat per una de les millors performers del moment.

Les entrades per als tres espectacles es poden adquirir a la web del Teatre Municipal Cooperativa a www.tmcbarbera.cat i a la taquilla del teatre (937479493), en el següent horari:

  • Dimecres d’11.30 a 13.30 h.
  • Dimarts, dijous i divendres de 17 a 20.30 h.
  • Dia de l’espectacle: des de dues hores abans de l’inici.