Nova projecció de DocsBarcelona del Mes amb ‘Gràcies per la pluja’

Les entrades ja es poden passar a recollir per la consergeria del Casal de Cultura.

El proper dimarts, 27 de març, l’Auditori Maria Feliu de Barberà del Vallès acollirà el segon passi de tot un seguit de documentals que ofereix DocsBarcelonala xarxa més gran del món especialitzada en el cinema documental, i a la qual s’ha adherit el consistori barberenc.

Es tracta de la projecció de ‘Gràcies per la pluja’, un documental produït conjuntament entre Noruega i Regne Unit i que ha estat premiat en diferents festivals internacionals.

Després de la projecció es farà un debat conduït per Miquel Vallmitjana Soler, biòleg, professor d’institut, activista dins de l’àrea d’agroecologia d’Ecologistes en Acció i practica l’agricultura ecològica en un hort d’autoconsum. També pertany al grup Som el que sembrem.

Sinopsi

Durant els últims quatre anys en Kisilu, un granger kenyà, ha utilitzat la seva càmera per capturar la vida de la seva família, el seu poble i els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la seva terra. Ha filmat inundacions, sequeres i tempestes, però també ha sigut testimoni dels costos humans d’aquests fenòmens: la migració dels homes a la ciutat a la recerca de noves feines o com els seus propis fills eren retornats a casa perquè no podia pagar l’escola.

Després d’una tempesta que destrueix casa seva, en Kisilu comença a construir un moviment comunitari d’agricultors que lluiten contra els impactes del clima extrem i decideix viatjar a París, a la XXI Conferència sobre el Canvi Climàtic, per intentar tenir veu en les converses sobre el clima i donar un gir de 180 graus a les polítiques mediambientals.

Allà, enmig de la impenetrable lògica de les grans negociacions polítiques, en el marc del show ambiental més gran del planeta, la relació entre la directora del film, la noruega Julia Dahr, i en Kisilu cobra una nova dimensió i uneix els móns oposats que els dos personatges representen – nord i sud- en una mateixa lluita per la justícia climàtica.

Sobre la direcció

Julia Dahr és una directora i productora noruega, apassionada per les històries que poden despertar l’atenció sobre temes socials i mediambientals d’una manera nova, qüestionar els estereotips i crear un impacte. El 2015 va guanyar el premi One World Media, va ser nominada al premi Grierson i va ser catalogada per la revista Forbes com una de les trenta millors menors de 30 anys que “condueix i defineix el rumb dels mitjans a nivell mundial”. Thank You For The Rain és el seu primer llargmetratge.

Més dades

Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Obertura de portes: 18.30h

Condicions d’accés

  • Per poder accedir a la sala cal disposar d’entrada. Aquesta es podrà recollir des del dilluns anterior a la setmana de la projecció, és a dir, 9 dies abans, a la consergeria del Casal de Cultura en el seu horari habitual de dilluns a divendres i fins el dia de la projecció.
  • Es podran recollir un màxim de 4 entrades per persona.
  • No es permetrà l’entrada un cop iniciada la projecció.
  • Persones menors de 16 anys han d’anar acompanyades d’una persona adulta.

Barberà del Vallès s’adhereix a DocsBarcelona, la xarxa més gran del món especialitzada en el cinema documental. Amb aquesta adhesió l’Ajuntament continua apostant per ampliar l’oferta cultural del municipi oferint a la ciutadania l’oportunitat de poder gaudir d’aquest gènere.

DocsBarcelona són organitzadors del Festival Internacional de Documentals de Barcelona, que selecciona les pel·lícules que més importància han assolit als festivals i les porta a les sales de projecció adherides al projecte.

A Barberà del Vallès les projeccions dels documentals es realitzaran l’últim dimarts de mes a les 19h a l’Auditori Maria Feliu. Durant tot l’any 2018 es projectaran un total de 10 documentals (un cop al mes, excepte agost). Tots són gratuïts i es passaran en  VO subtitulats al català.

Acte: Documental ‘Gràcies per la pluja’

Dia: dimarts, 27 de març

Hora: 19h

Lloc: Auditori Maria Feliu

c/ Nemesi Valls, 35

08210 – Barberà del Vallès

Més informació a: www.bdv.cat/DocsBarcelona

Font: Ajuntament de BdV