Passejada als aiguamolls del Molí Vermell el proper dissabte 8 de juliol

El proper dissabte 8 de juliol es realitzarà una passejada als aiguamolls del Molí Vermell per tal de donar a conèixer aquesta zona i el seu renovat observatori d’aus. L’inici està previst a l’edifici de Sabemsa/Serveis Territorials de l’Ajuntament (C/Circumval·lació 14, al costat del tanatori) a les 9h. Aquesta passejada està organitzada pel Ajuntament de Barberà del Vallès amb la col·laboració del Grup Senderista de Barberà i Consorci Besòs Tordera

L’any 2010 es van executar les obres de la zona humida o aiguamolls dins de les diferents obres i treballs al Parc Fluvial del Riu Ripoll, que incloïen un observatori d’aus, i que varen estar subvencionades pels Fons Europeus FEDER, entre d’altres.

A finals de l’any 2016 es van realitzar les tasques d’actualització i millora de l’observatori per tal de facilitar l’aproximació, observació i fotografia d’espècies de fauna, sense ser vistos per aquestes.

Malauradament el 26 de febrer de 2017 l’observatori d’aus va quedar totalment destrossat, va patir un incendi intencionat que va requerir la presència d’efectius de Bombers per aconseguir la seva extinció. El foc va cremar tota l’estructura (incloses parets i bancs de fusta), els plafons informatius que hi havia al seu interior sobre flora i fauna, així com gran part del bruc dels costats.

La Regidoria de Territori i Medi Ambient de l’Ajuntament de Barberà del Vallès va manifestar que es restituiria aquest important recurs i és per això que actualment s’està treballant en la seva total restauració per seguir gaudint de la natura i la fauna a la nostra ciutat, des del respecte per l’entorn.

Per tot això, el proper dissabte 8 de juliol es realitzarà una passejada als aiguamolls del Molí Vermell per tal de donar a conèixer aquesta zona i el seu renovat observatori d’aus.

Tindrà una durada aproximada de 2 hores (de 9 a 11h), amb sortida des de l’edifici de Sabemsa/Serveis Territorials de l’Ajuntament (C/Circumval·lació 14, al costat del tanatori), es baixarà a la zona d’horta municipal, seguint el camí de la sèquia arribar als aiguamolls del Molí Vermell, i d’allà continuar fins a l’entrada del molí i després agafar la pista fins a l’escola del Bosc (C/ Folch i Torres). El guia serà Lluís Fradera, un dels fundadors del Grup Senderista Barberà i membre de la Secció de Gent Gran de la Unió Excursionista de Sabadell.

A l’observatori les persones participants rebran una petita xerrada sobre la creació dels aiguamolls i les aventures i desventures d’aquest. També hi haurà un ornitòleg que els explicaria les espècies que es poden observar i identificar aquelles presents en el moment de la visita.

Als aiguamolls podem observar, entre d’altres, les següents espècies d’aus: bernat pescaire (Ardea cinerea), polla d’aigua (Gallinula chloropus), martinet blanc (Egretta garzetta), corriol petit (Charadrius dubius), cabusset (Tachybaptus ruficollis) i blauet (Alcedo athis).

La possibilitat de connectar els camins de tots dos marges mitjançant una passarel·la sobre el riu Ripoll també estarà present a la passejada, on s’explicarà les darreres noticies al respecte.

Anima’t i vine a conèixer els aiguamolls i el seu renovat observatori d’aus!!

(Es recomana portar gorra, aigua i calçat còmode)

La Regidoria de Territori Medi Ambient vol remarcar que la implicació i col·laboració ciutadana és fonamental per prevenir usos, conductes o presències sospitoses o no respectuoses amb el medi ambient ni amb el manteniment i protecció del Parc Fluvial del riu Ripoll, una implicació i col·laboració que es suma a la responsabilitat i el compromís que també es té des de l’Ajuntament de Barberà vers l’espai natural més singular i sensible que tenim al nostre municipi.

Anima’t i vine a conèixer els aiguamolls i el seu renovat observatori d’aus!!

(Es recomana portar gorra, aigua i calçat còmode)