Pedro Sánchez fracassa en el seu intent de ser investit i convoca noves eleccions

Les reunions amb Albert Rivera i Pablo Casado no han aconseguit la seva abstenció i caldrà repetir els comicis el proper 10 de novembre

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha estat incapaç d’aconseguir els vots necessaris per formar govern i hi haurà unes noves eleccions al Congrés dels Diputats el proper 10 de novembre de manera automàtica. Després d’haver esgotat el segon període de negociacionsque es va iniciar amb la sessió d’investidura del passat més de juliol, on ja va fracassar en el seu intent de convertir-se en president del govern espanyol.

Sánchez encara s’ha reunit aquest mateix dimarts a la tarda amb els líders de Ciudadanos, Albert Rivera; i del PP, Pablo Casado, Sánchez ha comunicat a Felip VI que no comptava amb prou suports per ser investit i, per tant, el monarca espanyol no li ha encarregat la formació d’un nou govern, tal com ha explicat la presidenta del Congrés dels Diputats, la també socialista Meritxell Batet.

El candidat socialista ha comparegut en roda de premsa al Palau de la Moncloa després poc després que s’acabés la seva trobada amb el rei espanyol per fer pública la convocatòria d’eleccions al Congrés dels Diputats.

Font: El món, catalunya diari