Què podem fer del 15 al 20 de desembre. Agenda d’activitats

15 de desembre
17h – Biblioteca Esteve Paluzie
JUGUEM I APRENEM ESCACS. Lloc: Espai de suport (Sala Infantil). Organitza: Biblioteca Esteve Paluzie.17h – Espai Jove La Roma
SERVEI D’ASSESSORAMENT A ENTITATS JUVENILS. Busques el teu lloc a la ciutat?, tens projectes que vols realitzar i no saps com començar-los? Acosta’t a La Roma i t’ajudarem a organitzar-te, t’informarem de que fan les associacions juvenils de la teva ciutat, com constituir-vos com a associació i tot allò que necessitis per poder dur a terme les teves inquietuds. Organitza: Espai Jove La Roma.

17h – Espai Jove La Roma
SERVEI DE MOBILITAT INTERNACIONAL PER A JOVES. Cada dijous de 17 a 20h. El servei de mobilitat internacional acosta als i les joves del territori a tot tipus d’informació relacionada amb experiències a l’estranger, des de trobar feina, fer un voluntariat europeu, fer pràctiques d’estudis, participar en intercanvis juvenils i camps de treball, així com conèixer i utilitzar les possibilitats que ofereixen els diversos programes de mobilitat europeus com ara Joventut en Acció, Leonardo da Vinci, Eurodyssea, Erasmus+,… Organitza: Espai Jove La Roma.

16 de desembre
18h – Biblioteca Esteve Paluzie
HORA DEL CONTE TRADICIONAL. ‘El cel blau’, a càrrec de Cesc Serrat. Edat recomanada a partir de 4 anys. Durada: 45 minuts. Aforament limitat. Organitza: Biblioteca Esteve Paluzie.

18h – Mercat Municipal Onze de Setembre
CONTA CONTES. A càrrec de la Pallassa Llibreta. Contes de Nadal de la mà de
‘Cleopatra’. Organitza: Mercat Municipal Onze de Setembre .

20.30h – Auditori Maria Feliu
CONCERT DE SANTA LLÚCIA. A càrrec de la Coral A Quatre Veus amb la direcció de Marc Alguersuari i la Coral Infantil Elisa Badia amb la direcció d’Ana Luque. Aquest concert és una activitat de suport a La Marató de TV3. Entrada 3 euros. Organitza: Coral A Quatre Veus.

17 de desembre
9h – IEM Can Llobet
JOCS DE NADAL. Organitza: Unió Atlètica Barberà.

9h – IEM Elisa Badia
MARATÓ DE NADAL. PENTATLÓ DE KARATE. Organitza: Club Esportiu Shi Kan.

10h – Plaça de la Unitat
CAGA TIÓ SOLIDARI. Amb activitats de música, animació infantil, inflable i xocolatada. Organitza: Associació de Veïns i Botigues del Casc Antic.

11h – Mercat Municipal Onze de Setembre
TALLER INFANTIL DE POLVORONS VEGANS, SENSE GLUTEN I SENSE SUCRE. Amb la col·laboració d’Espai Eco. Organitza: Mercat Municipal Onze de Setembre.

17h – Plaça del Centre Cívic de Ca n’Amiguet
CAGA TIÓ POPULAR I XOCOLATADA. Organitza: AV La Romànica.

19h – Plaça de la Vila
CANTADA DE NADALES. A càrrec de la Casa de Granada Cultural Andaluza del Vallès Occidental. Organitza: Casa de Granada.

21.30h – Teatre Municipal Cooperativa
LA PROFECIA DE L’ESTEL. Organitza: Companyia de Teatre D’sas’3.

18 de desembre
8.30h – Plaça de la Vila
DOLÇ I SALAT. Venda de pastissos dolços i salats i xocolata desfeta. Aquesta activitat és de suport a La Marató de TV3. Organitza: Colla de Diables de Barberà.

10h – Plaça del Mil·lenari
CAMINADA POPULAR. Començarà a la plaça del Mil·lenari, es passarà vorejant el riu Ripoll arribant al Castell de Barberà i finalitzant a la plaça de la Vila. Les participants gaudiran de la flora i la fauna autòctona en un recorregut d’aproximadament 7 km. Inscripcions del 5 al 16 de desembre a l’IEM Can Llobet i a l’IEM Maria Reverter de 10 a 13h i de 17 a 19h. Les persones que vulguin participar hauran d’aportar un donatiu de 3€. Activitat de suport a La Marató de TV3. Organitza: Ajuntament de Barberà del Vallès.

11h – Plaça de la Vila
JOCS INFANTILS I FUTBOLÍ HUMÀ. Edat recomanada a partir de 10 anys. Inscripcions del 5 al 16 de desembre a l’IEM Can Llobet i a l’IEM Maria Reverter de 10 a 13h i de 17 a 19h. Activitat de suport a La Marató de TV3. Organitza: Ajuntament de Barberà del Vallès.

12.30h – Plaça de la Vila
ZUMBA. Activitat dirigida a qualsevol persona. Inscripcions del 5 al 16 de desembre a l’IEM Can Llobet i a l’IEM Maria Reverter de 10 a 13h i de 17 a 19h. Activitat de suport a La Marató de TV3. Organitza: Ajuntament de Barberà del Vallès.

19h – Teatre Municipal Cooperativa
LA PROFECIA DE L’ESTEL. Organitza: Companyia de Teatre D’sas’3.

17 i 18 de desembre
11h – Plaça de la Vila
MERCAT DE NADAL. Amb productes nadalencs i tradicionals de l’època: torrons, arbres, decoració, cava, regals..
Activitats diverses a la Fira: EL TIÓ GEGANT, MERCAT D’ARTESANIA I PRODUCTES DE PROXIMITAT.
ACTIVITATS INFANTILS:
JOCS GEGANTS DE CARRER. Jocs tradicionals i populars que recorden aquells que jugaven els nostres pares i mares i avis i àvies. Fem participar a tothom, el infants aprenen a jugar amb els jocs tradicionals i els grans recorden la seva infantesa.
EL CORRAL DE LA VACA. Els infants accediran a un corral on podran munyir una vaca reproducció de dimensions reals.
TIO VIVO I ATRACCIONS MECÀNIQUES D’ÈPOCA.
TORRADES AMB UN RAIG D’OLI NOU. Tothom qui vingui a la Fira podrà fer-se, a l’entorn d’una gran foguera, la seva pròpia torrada de pa amb oli nou i sal per fer passar el fred del mes de desembre.
ELS OFICIS DEL PESSEBRE CATALÀ. Mostra dels oficis que podem trobar en qualsevol pessebre fet pels infants i les famílies a moltes cases de Catalunya. Qui no ha posat la filadora al peu d’un portal o no ha vist un autòmat que representa un ferrer que pica l’enclusa, un llenyataire o el mateix Sant Josep fent de fuster? Dissabte 17 de febrer: El forner, la filadora i el ceramista. Diumenge 18 de desembre: El forner, el cisteller i el ferrer.
Organitza: Ajuntament de Barberà del Vallès.

19 de desembre
17h – Espai Jove El Forat
TALLER ESTUDI ASSISTIT (TEA). De dilluns a dijous. Al Forat tens un espai per poder estudiar i fer els deures. Sempre trobaràs a algú que et pot fer un cop de mà! Organitza: Espai Jove El Forat.

17h – Espai Jove El Forat
SERVEI D’INFORMACIÓ PER A ADOLESCENTS (SIA). Totes les tardes, de dilluns a divendres. Organitza: Espai Jove El Forat.

20 de desembre
17h – Espai Jove El Forat
CONSULTORIA DE SALUT PER A JOVES. Una tècnica especialitzada en temes de salut per a joves, informarà, orientarà i assessorarà en aquells temes de salut que interessen al jovent (sexualitat, drogues, alimentació, etc). Es pot demanar cita prèvia. Les consultes son totalment confidencials. Organitza: Espai Jove La Roma.

17h – Espai Gran Centre
BALL DE NADAL. Vesteix-te de gal·la i vine a gaudir del ball de Nadal. Porta berenar per compartir i nosaltres posarem les begudes. Entrada lliure. Aforament limitat. Organitza: Ajuntament de Barberà del Vallès.

17h – Biblioteca Esteve Paluzie
JUGUEM I APRENEM ESCACS. Lloc: Espai de suport (Sala Infantil). Organitza: Biblioteca Esteve Paluzie.

17.30h – Biblioteca Esteve Paluzie
AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA. Conferència “Pobresa, un concepte relacional”. A càrrec de Montserrat Nebrera González, Doctora en Dret i llicenciada en Filosofia Política. Preu per a persones no sòcies: 7 euros. Organitza: Associació Aula d’Extensió Universitària de Barberà del Vallès.

18h – Mercat Municipal Onze de Setembre
TALLER DE MANUALITATS INFANTILS. ‘L’espelma nadalenca del mercat’. Vols crear la teva pròpia espelma per posar-la a taula en aquestes festes? Vine, crea-la i decora-la. Organitza: Mercat Municipal Onze de Setembre.

19h – Espai Jove La Roma
CURRA’T-HO. Servei d’Orientació laboral per a joves. No saps per on començar a l’hora de buscar feina?; necessites noves idees i recursos?. Per aquelles persones que cerquen feina i necessiten orientació, us oferim: borses de treball, estratègies per les entrevistes de feina, elaboració del currículum vitae, cartes de presentació,…. i formació específica per a la recerca de feina per internet, per les temporades d’estiu o de Nadal, etc. Organitza: Espai Jove La Roma.

21 de desembre
11.30h – Espai Gran Centre
FER UN MILLOR ÚS DEL MÒBIL, RESOLEM DUBTES. Punt de resolució de dubtes del teu mòbil. Demana cita prèvia a l’Espai Gran Centre. Tlf: 93 718 86 42. Servei disponible tots els dimecres d’11.30 h a 13h. Activitat +60 anys. Organitza: Ajuntament de Barberà del Vallès.

17h – Espai Jove La Roma
CONSULTORIA DE SALUT PER A JOVES. Una tècnica especialitzada en temes de salut per a joves, informarà, orientarà i assessorarà en aquells temes de salut que interessen al jovent (sexualitat, drogues, alimentació, etc). Es pot demanar cita prèvia. Les consultes son totalment confidencials. Organitza: Espai Jove La Roma.

19h – Mercat Municipal Onze de Setembre
TALLER DE CUINA NADALENCA DE MERCAT. Amb Quim Pellicer. Dimecres 21: Segons plats de Nadal. Imprescindible inscripció prèvia. Preu 1€. Màxim 20 persones. Organitza: Mercat Municipal Onze de Setembre.