Què va passar al Ple municipal del mes de gener?

Els grups municipals de l’Ajuntament de Barberà del Vallès signen un acord de suport a la Plataforma per una Secundària de Qualitat a Barberà del Vallès

La Plataforma per una Secundària de Qualitat a Barberà del Vallès va intervenir al Ple Municipal demanant el suport de tots el grups municipals de l’Ajuntament a les seves reivindicacions, a la Generalitat de Catalunya, demanant un ensenyament de qualitat al nostre municipi

L’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, va llegir l’acord dels grups municipals de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, respecte al posicionament dels partits polítics, amb representació en el consistori, sobre la proposta de la Plataforma per una Secundària de Qualitat a Barberà del Vallès. Aquest acord dóna suport a les reivindicacions, de la Plataforma i que sol·liciten el següent:

  • No acceptar la solució inicial plantejada fins al moment pel Departament.
  • Admetre a les famílies com a interlocutores en aquest procés, tal i com especifiquen les lleis educatives en vigor, que defineixen la participació de la comunitat educativa com un dels principis de l’educació i del sistema educatiu, així com la pràctica de la ciutadania democràtica i la capacitat per a exercir activament aquesta.
  • Dignificació i reforma integral de l’Institut Can Planas, que inclouria el desenvolupament del projecte existent de 2010.
  • Ampliació, amb caràcter urgent de l’Institut, que permeti encabir les dues línies que el Departament proposa ubicar a l’Escola Elisa Badia.
  • Elaboració d’un estudi de viabilitat i necessitat d’un tercer institut a la nostra ciutat.
  • Ens comprometem a donar àmplia i puntual informació sobre futurs esdeveniments amb total transparència.
  • Donarem trasllat d’aquesta decisió a la Delegació de Serveis Territorials d’Ensenyament i Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Els diferents portaveus municipals, o membres dels grups municipals, van expressar el seu recolzament a la Plataforma i a la comunitat educativa de Barberà per tal de garantir una qualitat en l’ensenyament dels infants i joves de la ciutat.

Des de la Plataforma per una Secundària de Qualitat a Barberà del Vallès van agrair el suport dels diferents grups municipals que conformen el consistori i els van esperonar a seguir treballant per un ensenyament de qualitat al municipi.

L’Alcaldessa, Sílvia Fuster Alay, va comentar que s’alegrava molt que tots els partits polítics estiguessin implicats en aquest acord i, continuà donant les gràcies al moviment de ciutadans i ciutadanes implicats en aquesta reivindicació.