Es presenta la 56a edició dels Campionats d’Atletisme del Vallès

Enguany l’organització de la competició la lidera la Unió Atlètica de Barberà, amb l’objectiu d’iniciar una nova era esportiva que posicioni els Campionats del Vallès com una de les competicions per equips més importants de Catalunya.

Durant l’acte es va signar el conveni i l’acord de la Normativa dels Campionats amb els 9 clubs responsables de l’organització del Campionat fins a l’any 2026.

Dilluns 9 d’abril l’Ajuntament de Barberà del Vallès va acollir la presentació de la nova edició dels Campionats d’Atletisme del Vallès, una competició que té més de 80 anys d’història.

L’acte va comptar amb la presència de l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barberà, Francisco Blanco Romero, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Celoni, Ernest Vilà Pladevall, el sots president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Cutrina i Martí,  el president de la Unió Atlètica de Barberà, Javier Arenas Cabrera, així com diferents representants d’entitats catalanes d’Atletisme que participen en el campionat, i entitats esportives de Barberà.

Durant la presentació es va donar a conèixer la història d’aquest campionat que se celebra a Catalunya des de l’any 1933 i que va ser endegat pel Centre Excursionista de Terrassa. Durant un total de 56 edicions, any rere any, s’han anat afegint clubs, fins arribar a l’actualitat on col·laboren els 9 clubs més rellevants del Vallès i centenars d’atletes d’arreu del país.

Tal com van destacar membres de la Unió Atlètica Barberà l’edició d’enguany preveu iniciar una “nova era dels campionats“, no només pel canvi de data que vol situar la competició abans dels campionats de Catalunya i d’Espanya perquè sigui una oportunitat d’aconseguir mínimes, si no amb l’objectiu d’assolir cada vegada més clubs implicats en el projecte així com posicionar els Campionats del Vallès com una de les competicions per equips més importants de Catalunya.

Cal destacar que durant l’acte es va signar el conveni i l’acord de la Normativa dels Campionats amb els 9 clubs responsables de l’organització del Campionat fins a l’any 2026. Aquests són: Unió Atlètica Barberà, Club Atlètic Castellar, Club Atlètic Mollet, Club Atlètic Granollers, Unió Atlètica Rubí, Club Atletisme Sant Celoni, Joventut Atlètica Sabadell, Unió Atlètica Terrassa i Club Atlètic Cerdanyola.

Els Campionats del Vallès se celebraran l‘1 i el 12 de maig a la Instal·lació Esportiva Municipal Can Llobet de Barberà del Vallès.

L’organització enguany està liderada per la Unió Atlètica Barberà que “ha posat molta il·lusió en aquest canvi de les dates i també en l’impuls de la formalització de l’Agrupació de Clubs d’Atletisme del Vallès, acompanyats per la resta de Clubs que la componen”.

Per conèixer més detalls d’aquesta competició cal consultar la web: https://uabarbera.com

Font: Ajuntament de BdV