Es presenta la campanya ‘Jo sempre hi guanyo’

Es tracta d’un nou projecte que té per objectiu promoure l’esport com a eina de transmissió de valors socials i personals.

En l’acte ha estat present el regidor d’Esports del consistori barberenc, Francisco Blanco Romero.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, va presidir ahir, dimecres 30 de març, un acte al Palau de la Generalitat,  en el qual els Consells Esportius de Catalunya han presentat el seu model esportiu i la campanya Jo sempre hi guanyo, que té per objectiu promoure aquest model al llarg dels propers mesos.

El model esportiu predominant a la nostra societat és el competitiu. Això provoca que la major part de les persones esportistes siguin exclosos a mesura que avancen en el seu recorregut vital. Quan no s’assoleixen les capacitats necessàries per a obtenir resultats competitius, és el propi sistema el que de manera natural deixa de banda a les persones que practiquen esport. Davant d’aquesta realitat els Consells Esportius de Catalunya presenten un model que prioritza la inclusió en l’activitat física en edat escolar i la difusió de l’esport popular com a principal proposta esportiva de país per garantir l’activitat física en totes les edats. En el cas dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, dels que prenen part cada cap de setmana 200.000 infants a tot el país, els consells han promogut des de la passada temporada un canvi de model que busca garantir que tots els nens i nenes juguin en igualtat de condicions, sense exclusions per raó de gènere o capacitat. A més de promoure la inclusió, els jocs també reflecteixen en el seu resultat final l’educació en valors. D’aquesta manera el resultat esportiu no garanteix la victòria ja que també es tenen en compte les actituds positives d’esportistes, familiars i entrenadors.

Munté va destacar la voluntat compartida amb els Consells Esportius de Catalunya, que “l’esport estigui a l’abast de tothom, arribar realment a tota la població catalana en igualtat de condicions, que l’esport sigui un element democratitzador real al nostre país”. La consellera de la Presidència es va referir al lema de la campanya per afirmar, que “construïm una Catalunya en la que tots hi guanyem, en la que l’esport sigui una eina molt més dinàmica a favor de la cohesió social”.

Per la seva part, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va agrair la “complicitat” dels Consells Esportius de Catalunya, “per impulsar els millors valors de l’esport i va insistir en la “voluntat de desenvolupar aquests objectius arreu del territori”. Segons Figueras, això és l’inici d’un camí per portar la teoria a la pràctica i per construir un model esportiu millor”.

El president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, va defensar que “l’esport és jugar, divertir-se, aprendre i no sentir-se pressionats ni per entrenadors ni per la família” i va apostar pel fet que “l’esport formi part de les polítiques públiques, perquè això és garantia d’equitat i està demostrat que és un model d’èxit”.

Els Consells Esportius es troben representats a totes les comarques i grans ciutats catalanes i desenvolupen activitats de les que participen 500.000 esportistes.