Presentació del nou model de recollida i tractament de residus el pròxim dimecres dia 10 d’octubre

Es convoca al veïnat el pròxim dimecres 10 d’octubre, a dos quarts de vuit de la tarda, al Teatre Municipal Cooperativa per explicar el projecte

Des de la regidoria de Territori i Medi Ambient de l’Ajuntament de Barberà del Vallès es convoca al veïnat de la ciutat per posar en comú el nou model de recollida de residus i neteja viària, que està previst entri en funcionament a partir del març del 2019.

Amb el nou sistema es podran implementar i unificar els diferents serveis que tenen a veure amb la recollida i amb la neteja viària. A més, es planteja un increment en els serveis bàsics de neteja de places i serveis de papereres, així com incrementar amb serveis complementaris, tenint en compte factors de temporalitat, estacionalitat, quant a desbrossada, reforç aigua i reforç en l’època de la caiguda de la fulla.

Barberà del Vallès se situa en un percentatge de recollida de residus del 30%, un percentatge estancat des de fa molt temps, una mica per sota de la mitjana de Catalunya, i molt allunyat de l’objectiu fixat pel PRECAT que el situa en un 60% el 2020. Malgrat aquestes xifres, s’ha de destacar que el nostre municipi té un gran potencial, podent arribar a reciclar segons la bossa tipus fins al 85%

Al respecte, són aspectes claus la implantació de la recollida porta a porta, així com la contenerització amb ubicacions completes per facilitar-ne la recollida selectiva.

Font:  bdv.cat