Presentació del Projecte Cruïlla Comuna a Barberà

El proper dijous 23 de Març, a les 10.30h a l’Auditori Maria Feliu i a les 19h a  l’Espai Jove La Roma, es farà la presentació del Projecte la Cruïlla Comuna.

Durant els  mesos d’octubre, novembre i desembre del 2016, l’alumnat de  4t d’ESO de l’Institut Can Planas ha participat en el projecte la Cruïlla Comuna. A través del debat i la crítica als mitjans de  comunicació, els i les joves han construït la seva pròpia mirada i  actitud sobre la diversitat cultural i la immigració, rebatent els discursos hegemònics que transmeten i perpetuen els rumors, prejudicis i estereotips.

La Cruïlla Comuna té com a principal objectiu desenvolupar una estratègia d’edu-comunicació ciutadana que, basada en la lectura crítica de mitjans audiovisuals (alfabetització mediàtica) permeti avançar en la construcció d’una ciutat on el respecte per la diversitat sigui la base de la convivència, la integració i la cohesió social.

Durant el procés, s’han enregistrat les intervencions per a la posterior producció d’un vídeo documental de l’experiència, que es presentarà el proper 23 de març, en dos passes; un matí i un de tarda. La presentació es farà a càrrec de l’alumnat participant del projecte i de l’Associació El Parlante.

Durant el matí hi participarà Paranoïa Teatre i Skizodrama, amb la performance “Refugiades”, que obrirà i tancarà l’acte. També es podrà visitar l’exposició “Rostres de la Mediterrània”, de la Plataforma Stop  Mare Mortum.

Per la sessió de tarda, es compta la participació de Xavi Oñate, membre de la brigada Eko-Idomeni, que parlarà sobre la situació de les persones refugiades a Grècia. També hi participaran membres de la Plataforma “Casa Nostra, Casa Vostra”, que presentaran la campanya a la qual s’ha adherit Barberà del Vallès.  Per últim, també es podrà visitar  l’exposició “Rostres de la Mediterrània”, de la Plataforma Stop Mare  Mortum i l’exposició “Descobrir Benin” a càrrec de l’Associació  d’intercanvi sociocultural “El Baobab”.

Acte: Presentació del Projecte Cruïlla Comuna a Barberà

Dia: Dijous, 23 de març

Hora: Primer passi: 10.30h a l’Auditori Maria Feliu

Segon passi: 19h a l’Espai Jove La Roma

08210 – Barberà del Vallès