Fotografia de l'equip de govern

Fotografia de l’equip de govern

Durant un acte, realitzat a l’Auditori Maria Feliu, l’Alcaldessa i tot l’equip de govern van explicar quines han estat les principals actuacions que han portat a terme. La presentació és una de les eines democràtiques que endega el govern barberenc per fer partícip a la ciutadania en la política local.

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Barberà del Vallès va realitzar el passat divendres, 6 de novembre, un acte obert a la ciutadania per valorar i donar a conèixer la feina feta dels primers 100 dies de govern a la ciutat.
En un acte celebrat a l’Auditori Maria Feliu, la ciutadania va poder conèixer els projectes i els aspectes realitzats durant aquests primer mesos. L’Equip de Govern en ple, les onze regidores i regidors van explicar cadascun dels projectes engegats en cada àrea.

L’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster i Alay, encarregada d’obrir la jornada, va manifestar la finalitat d’aquest tipus d’actes que l’equip de govern considera una eina democràtica necessària per fer partícip a la ciutadania en la política local. “Volem fer participar a tots i a totes, petits i grans, del nostre dia a dia i ens agradaria continuar realitzant aquestes trobades periòdicament per tal de mantenir una relació directa i propera amb tot el veïnat de la ciutat”.

 

Fuster va explicar alguns dels canvis que l’equip de govern ha realitzat. “Podem dir amb orgull que ja hem posat en marxa diferents canvis i iniciatives a Barberà, però sobretot podem dir que hem sigut capaços de consolidar un equip de govern obert, plural i enriquidor que sap treballar en conjunt i que entén que el treball transversal és la clau per començar una nova etapa”.

 

“El repte no era fàcil, tres grups municipals amb tres formes d’entendre i fer política. Un primer pas va ser posar en comú un procés electoral consensuat que no obligués a ningú a renunciar cap de les seves línies estratègiques. Avui dia ja hem anat un pas més enllà i disposem d’un equip perfectament coordinat capaç de desplegar el nostre Programa d’Actuació Municipal des del punt de vista global i comunitari”, va destacar l’Alcaldessa. Cada regidor i regidora té competències i responsabilitats pròpies, però totes les decisions importants passen per tot l’equip de govern i es en aquests detalls on marquem la diferència. Hem construït un equip capaç de pensar en positiu, capaç d’entendres i donar valor que es mereix l’excel·lent feina de l’equip tècnic del que disposem a l’Ajuntament”.

Sílvia Fuster va donar alguns detalls dels 100 dies al govern i que segons va manifestar són “mesures que mostren en nostre ADN polític” i que “reflecteixin clarament la nostra voluntat de canvi, que amb el temps i de forma progressiva han de retornar el protagonisme a la ciutat de Barberà”.

Algunes de les primeres mesures han estat “posar en marxa una auditoria pública de l’Ajuntament de Barberà, hem endegat mesures de transparència per compartir el dia a dia de l’Ajuntament amb la ciutadania; hem iniciat els tràmits necessaris per recuperar la gestió directa d’habitatge propietat de la banca i construir en sol municipal; hem iniciat una roda de contactes amb les entitats financeres per declarar Barberà una ciutat lliure de desnonanments; hem actuat des del primer dia sobre les necessitats bàsiques de la ciutadania que havien entrat en una via morta o estaven desateses per anteriors governs; hem revisat amb lupa cadascuna de les despeses municipals per garantir un aprofitament responsable del pressupost; i hem desplegat una política de proximitat i d’atenció quotidiana del teixit associatiu i comercial de la ciutat”.

Seguidament l’Alcaldessa va donar pas a cadascuna de les regidores i regidors que van explicar les mesures i actuacions realitzades.

El Pla d’Actuació Municipal 2015-2019 es pot consultar a la web municipal.

 

La ciutadania que ho desitgi també pot escoltar o descarregar l’àudio íntegre de l’acte al canal Ivoox de l’Ajuntament de Barberà.