Es presenten a la ciutadania les 13 propostes que passen a la fase final dels Pressupostos Participatius 2018

La votació de les propostes es durà a terme del 4 al 29 de setembre.

La Sala de Plens de l’Ajuntament va acollir, el passat dijous 20 de juliol, l’acte de presentació de les propostes finalistes dels Pressupostos Participatius 2018. En total, han estat 13 iniciatives, de les 29 presentades, les que han passat a la fase final, després de ser estudiades Serveis Tècnics Municipals i la Comissió Impulsora dels Pressupostos Participatius 2018.

La trobada es va iniciar amb la benvinguda i agraïment de l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay: “Un pressupost participatiu és sinònim de transparència i consens polític i social i a l’Ajuntament apropem la gestió del municipi a les necessitats reals de la ciutadania, i obrim noves experiències de democràcia participativa”.

A l’acte, també van assistir regidors i regidores de l’Equip de Govern que formen part de la Comissió Impulsora de Pressupostos Participatius 2018, com la tinenta d’Alcaldia de Serveis Generals i Serveis Públics Municipals, Carmina Pérez Barroso, el tinent d’Alcaldia de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Ocupació, Pere Pubill i Linares, el regidor de Serveis Socials, David Clarà García, el regidor de Territori i Medi Ambient, Fabià Díaz-Cortés, i la regidora dels Programes per a col·lectius socials, Mireia Sánchez Pi.

A continuació, la Cap de l’Oficina de Convivència i Participació Ciutadana, Anna Aurés Pastor, va donar pas a cadascuna de les persones que presentaven els projectes per tal que els poguessin explicar a la ciutadania assistent.

Aquests van ser els 13 projectes que es van donar a conèixer:

 • Entiende tu ciudad con pictogramas, a càrrec d’Olga Perea Cabrera
 • Millora de la pantalla acústica i visual de la via del tren, a càrrec de Gemma Sauvalle de l’Associació de Veïns i Veïnes de Can Gorgs
 • Biblioteca d’experiències, a càrrec d’Alejandro Marín Legaz
 • Escola Barberà Formació Urbana, a càrrec d’Alejandro Marín Legaz
 • Concert de rock multitudinari de “Gatillazo” al Parc Central del Vallès, a càrrec d’Estefanía Castillo Morales de l’Ateneu de Barberà
 • Equip de so per a l’equipament La Nau, a càrrec de Noelia Pueyo Ramos de l’Ateneu de Barberà
 • Solucionem el problema d’acústica de la Sala Polivalent del Centre Cívic Ca N’Amiguet, a càrrec d’Isabel Otero Cuesta de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Romànica
 • Tarima / Glorieta a la plaça del Centre Cívic Ca N’Amiguet, a càrrec d’Isabel Otero Cuesta de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Romànica
 • Cine de verano, a càrrec de Mari Carmen Orta López
 • Median T la Danza, a càrrec de Mario Muñoz Serrano, de l’Oficina de Participació Ciutadana en substitució de Sandra Jurado Rey)
 • Pipican Estació (presenta Mario Muñoz Serrano, de l’Oficina de Participació Ciutadana en substitució d’Inmaculada Solé Martínez)
 • Farolas solares en pasos de cebra, a càrrec d’Antonio Almazán Marchena
 • Barberà al costat de les persones amb Alzheimer i els seus cuidadors, a càrrec d’ Encarna García Guerrero

Durant les intervencions, la ciutadania assistent va fer algunes preguntes per aprofundir en les característiques del projecte.

Com a cloenda, la tinenta d’Alcaldia de Serveis Generals i Serveis Públics Municipals, Carmina Pérez Barroso, va adreçar unes paraules per tal d’agrair la implicació de les persones i les entitats que van presentar propostes: “Com a Equip de Govern, ja ens va sorprendre l’any passat la gran sensibilitat de la nostra ciutadania envers la diversitat funcional i les carències que té la ciutat en aquest sentit, necessàries per fer la nostra ciutat molt més inclusiva. Benvingudes les propostes que també tenen en compte el nostre medi ambient i l’eficiència energètica. I el civisme, la convivència amb les nostres mascotes. Sense oblidar-nos de la cultura ni de la salut. És un ventall molt ampli i amb propostes de molt bona qualitat. Veurem a la votació quines passen a la següent fase, però totes es tindran presents a l’hora de treballar en el futur de la ciutat”. 

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès