El Club Ciclista Vallès, amb una llarga trajectòria històrica i esportiva a la ciutat, va organitzar aquesta competició amb l’objectiu de fer partícip a tota la ciutadania així com donar a conèixer aquest esport.

La cursa d’elit i sots 23 va estar guanyada per Juande Dios González.

Aquest passat diumenge, 17 d’abril, els carrers de la ciutat es van omplir de ciclistes que hi van participar al I Gran Premi Barberà organitzat pel Club Ciclista Vallès conjuntament amb la Federació Catalana de Ciclisme.

La cursa es va realitzar per categories i per edats per tal d’ajustar el circuit a les diferents edats. El recorregut, tancat al trànsit, passava per ronda Santa Maria, carrer Edison, Marconi, Arquímedes, passatge de la Sagrera, Josep María de Segarra, Circumval·lació, ronda Indústria, i ronda Santa Maria.

La primera d’elles va ser la veterana, en la que les persones participants van realitzar un circuit de 25 voltes, prop de 48 quilòmetres. A les 10.30h es va realitzar la competició dels més petits, els infantils i alevins. Els infantils, acompanyat dels seus tutors, van realitzar 5 voltes al circuit; i els alevins van realitzar 10 voltes.

La participació a les curses no federades va ser nombrosa. No només van participar persones del a ciutat sinó també esportistes vinguts d’arreu de Catalunya.

La última de les competicions va ser la de categories Elit i Sot23, de la Copa Criterium. La cursa, de 80 quilòmetres i 40 voltes al circuit, va comptar amb un total de 106 ciclistes federats que van assolir una velocitat mitja de 41km/h.

El guanyador de la cursa va ser Juande Dios González que es va imposar a un grup de cinc amb un esprint final desenvolupat en pocs segons. Altra de les figures destacables de la cursa va ser el segon classificat, Oriol Escolano, qui desprès de rodar en solitari durant bastants quilòmetres va ser atrapat a dues voltes del final (4 quilòmetres de l’arribada).

El primer sot23 va ser Francisco Martínez de l’equip Ecotisa. La categoria per equips va ser guanyada pel grup Corvi-Camping El Molino.

El Club Ciclista Vallès va organitzar aquesta cursa, juntament amb la Federació Catalana de Ciclisme, amb l’objectiu de promoure la practica del ciclisme entre la població barberenca així com oferir la possibilitat de gaudir, aquells que no el practiquen, d’una competició professional.