Professor de gralla del Vallès, acusat de violar nens i nenes durant 20 anys

La denúncia d’una dona violada tres vegades quan tenia uns 15 anys destapa fins a deu denúncies més contra l’home

La denúncia d’una dona violada tres vegades quan tenia uns 15 anys destapa més casos en diversos grups de cultura popular
Dos jutjats investiguen un home que feia classes de gralla el Vallès per abusos i agressions sexuals a menors, segons ha pogut saber la ACN. Una dona ha denunciat recentment que l’home l’havia violat tres vegades a principis dels 2000 quan li impartia classes de gralla en un grup de Barberà del Vallés.

A l’inici de l’any, la mateixa dona va descobrir que l’acusat era professor de gralla a Ullastrell i va alertar de l’Ajuntament. La recerca ha destapat més casos. De moment, hi ha deu denúncies contra l’home. L’acusen d’haver comès abusos o agressions durant els últims 20 anys en diversos grups de cultura popular i tradicional de la comarca. Els Mossos van detenir a l’home al febrer i el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

La dona assegura que l’acusat la va violar tres vegades amb penetració quan ella tenia uns 15 anys i l’home tenia poc més de 30. En aquest moment, a principis dels 2000, no el va denunciar. Però en ser mare i descobrir que l’home estava en contacte amb menors, es va sentir amb forces per a alertar l’ajuntament i explicar-los el seu cas.

Segons ha pogut saber la ACN, els dos primers casos coneguts van ocórrer a principis dels anys 2000 i són els d’aquesta dona i el d’un nen, que llavors tenia onze anys, a qui el presumpte agressor hi hauria masturbado i que, de moment, és l’únic denunciant masculí. Cap dels dos ho va explicar llavors.

Alguns mesos més tard, la dona va veure pintada en la façana de la casa on l’home vivia, en Barberá, la paraula ‘violador’, la qual cosa li va fer sospitar que hi havia alguna altra víctima. Uns anys més tard, a la fi de 2010, les mateixes fonts parlen d’almenys tres abusos més a noves víctimes d’una colla castellera del Vallès. Eren noies de 12 i 17 anys.

En 2015, quan l’home ja tenia al voltant dels 45 anys, va assetjar una altra noia del grup de gegants i grallers d’Ullastrell amb missatges de ‘whatsapp’ de contingut sexual, segons una de les denúncies. Els últims casos corresponen al 2017 en el grup d’Ullastrell. Quan a principis d’aquest any l’Ajuntament d’Ullastrell va conèixer els primers fets, a través de la dona de Barberà, la seva regidora de Feminismes, Mercè Rodó, i un treballador social es van convèncer que molt probablement hi havia noves víctimes , i les van anar trobant.
Al febrer, l’home, bastant conegut i ben considerat al poble, va ser arrestat pels Mossos i un jutjat de Terrassa li va deixar en llibertat amb càrrecs. Va haver d’abandonar el grup i es va mudar a Sabadell. Un jutjat d’aquesta ciutat també li investiga pels fets comesos en Barberà.

Des de la Colla de Gegants i Grallers de Barberá del Vallés s’han mostrat molt sorpresos per les denúncies i constaten que l’acusat en va va ser membre durant aproximadament dos anys -entre 2000 i 2002-, sense aixecar cap sospita. Era ell qui portava el grup de música i feia assajos el dissabte a la tarda en grups reduïts.

En aquest sentit, fonts de l’associació han garantit que les suposades agressions no s’haurien pogut produir a l’interior del local, on sempre hi havia diversos adults mentre es feien classes. Les mateixes fonts recorden que el presumpte agressor a vegades convidava als alumnes a casa per a continuar les classes.

Es dóna la circumstància que bona part de les víctimes expliquen un patró de conducta similar per part de l’home. Ensenyava a tocar gralla, es feia el simpàtic i mostrava proximitat amb algunes noies, a qui tractava amb especial amabilitat.

Fonts : Diverses

COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT

En relació a les notícies publicades envers la denúncia d’una veïna, víctima d’abusos i agressions sexuals l’any 2000, quan tenia 15 anys, per part d’un professor de gralla, en una entitat de la ciutat, des de l’Ajuntament de Barberà del Vallès volem manifestar sobretot i en primer lloc, la nostra total i absoluta solidaritat amb aquesta veïna pels fets denunciats i el rebuig i condemna davant qualsevol tipus d’agressió de violència de gènere.

Hem de manifestar també que no ens constava cap dels fets ocorreguts i que ens posem a total disposició de la dona afectada, així com de qualsevol persona que hagi patit la mateixa situació.

Al respecte, volem recordar que l’Ajuntament disposa d’un Servei d’assessorament, de suport i d’acompanyament a les víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexual, el qual està permanentment obert per a totes elles.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès es posa a disposició de totes les persones afectades, per seguir de primera mà l’evolució del cas i donar-los el suport escaient.

Barberà del Vallès, 26 de novembre de 2019