El Programa de Polítiques per a l’Equitat de Gènere organitza un espai-reflexió amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Els passats dies 31 de març i 7 d’abril va tenir lloc l’Espai-Reflexió “Viure per nosaltres mateixes”, organitzat pel Programa Municipal de Polítiques per a l’Equitat de Gènere de l’Ajuntament, dins del programa d’activitats per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

L’objectiu del taller era facilitar un espai per fomentar l’autoconeixement a través de dinàmiques vivencials per saber realment qui som. A la vegada es va reflexionar sobre els condicionants de gènere que dificulten la connexió amb una mateixa: la infravaloració social, el rol de cuidadora, el mite de la dependència i el sentiment de culpa al no complir amb les expectatives que la societat patriarcal ens imposa.

Es van treballar estratègies pràctiques per conèixer la veritable identitat, sense imposicions externes i deixant espai per ser lliures, partint del respecte i la dignitat personal.

Durant les dues sessions del taller es va insistir molt en el poder transformador que tenim i com cada dia i sempre es poden fer petites accions que ens ajudaran a transformar la nostra realitat.

La capacitat introspectiva que tenia el grup va fer possible treballar amb un alt nivell de profunditat, convertint-se en un espai molt enriquidor per les 24 dones que hi van participar, que el van valorar de forma molt positiva.