Quatre infraestructures viàries pendents que frenen el creixement del Vallès

El cost dels retards suposen milions d’euros pel territori i resten competitivitat a les empreses vallesanes i de la regió

La regió de la B-30, que comprèn municipis del Vallès Occidental i Oriental i el Baix Llobregat, és una de les àrees econòmiques més dinàmiques del país. Més d’un milió d’habitants, unes 30.000 empreses, gairebé 390.000 llocs de treball i uns 200 polígons industrials conformen aquesta regió. Malgrat la potència econòmica, és una de les zones que més ha patit la falta d’inversions en infraestructures i endarreriments crònics. Entitats empresarials com Foment del Treball, Pimec o les Cambres de Terrassa i Sabadell i l’associació Àmbit B-30 fa anys que reclamen una aposta per important pel territori. De fet, l’associació Àmbit B-30 va elaborar un document amb una seixantena d’actuacions que permetrien millorar la mobilitat i Foment del Treball també disposa d’un estudi amb les actuacions més necessàries.

Una de les principals problemàtiques de tota la zona és la saturació de la xarxa viària i els col·lapses diaris en moltes de les carreteres i autopistes. I és que hi ha molts projectes que fa anys que esperen als calaixos del Ministeri de Foment o de la Generalitat per convertir-se en una realitat. Tot plegat, frena el desenvolupament econòmic, augmenta els costos de les activitats empresarials i fa minvar la competitivitat de les empreses.

Però també hi ha inversions en la xarxa viària que les patronals creusent imprescindibles,  quatre d’aquestes infraestructures que fa anys que s’esperen son:

La B-40 o com connectar els dos vallesos

La B-40 és una de les principals infraestructures reclamades per les entitats empresarials del Vallès Occidental i Oriental, tot i que també s’ha trobat amb l’oposició d’alguns municipis i de moviments ecologistes pel seu impacte ambiental.

C-58, la via més col·lapsada

L’autopista C-58 uneix el nord de Barcelona i el sud del Maresme amb Sabadell i Terrassa, passant per l’est de Collserola. Concentra bona part del trànsit entre la capital catalana i el Vallès Occidental i cada matí s’hi registren retencions i accidents. Suposa una de les densitats de trànsit més elevades de Catalunya -152.000 vehicles diaris a l’altura de Ripollet.

Connexió entre l’A-2 i l’AP-7

Un dels casos més flagrants d’endarreriments i incompliments és la connexió entre l’A-2 i l’AP-7 a Castellbisbal. Després d’anys d’obres, quedava pendent un petit tram per acabar de connectar les dues autopistes i que aquest 2019 s’han reprès després de temps aturades. El projecte final permetrà la connexió entre l’autovia del Baix Llobregat i l’autopista AP-7. Aquesta connexió té una secció d’autovia, amb una longitud de 2,4 quilòmetres.

Millores de la capacitat i l’accessibilitat de la C-17

La C-17, que uneix Barcelona i Vallès, és també un dels punts que més congestions diàries registra. Diàriament hi circulen al voltant de 90.000 vehicles i es preveu que s’arribi als 100.000. Les tres zones que més es col·lapsen són l’enllaç de la C-17 amb l’AP-7 a Parets i l’enllaç de la C17 amb les autopistes AP-7 i C-33, l’enllaç amb la Ronda sud de Granollers i el tram entre Granollers i Lliçà d’Amunt.

La Generalitat ha previst un conjunt d’actuacions que es duran a terme en 8 quilòmetres de traçat i permetran millorar la capacitat de la via i l’accessibilitat.

Fonts: Via empresa-Assoc Àmbit B-30