Recuperen una trentena d‘0cells cantaires que es venien a l’aparcament de l’estació de Barberà

Els MMEE aconsegueixen 16 passerells, 12 verdums i 9 caderneres.

Un treball conjunt de MMEE de la comissaria de Barberà i la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió policial Metropolitana Nord ha permès recuperar 37 ocells cantaires, de diverses espècies, que eren a l’aparcament de l’estació de Rodalies de la localitat.

Tot plegat, va arrencar, el passat 1 de setembre al voltant de les 9.15 hores a la plaça Josep Badia, gràcies a les sospites d’una patrulla que va veure un home amb dues capses i aus al seu interior. Aquest, quan els va veure, va marxar ràpidament.

Els MMEE van aturar el jove i els va explicar que acabava de comprar els ocells a una persona desconeguda a la zona del pàrquing de l’estació. Quan van arribar al lloc, els agents van observar que diverses persones estaven concentrades en una zona concreta, amb gàbies sobre dels vehicles mostrant els diversos fringíl·lids.

Així, juntament amb la Unitat Regional de Medi Ambient es va comprovar que cap dels ocells estava anellat ni disposava de la documentació corresponent. En total, es van intervenir 16 passerells, 12 verdums i 9 caderneres i es van denunciar els fets. A més, d’identificar a diverses persones.

L’individu va ser denunciat per infringir la Llei de protecció dels animals i la denúncia es tramitarà als Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat per a la incoació del corresponent expedient sancionador.

Font: Europa Press , Nació Digital, MMEE