Sabadell, Barberà, Castellar i Ripollet impulsen un programa per augmentar la presència de joves i dones en el sector del metall

Els Ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Ripollet s’uneixen per desenvolupar la tercera edició del projecte MetallVallès. El programa s’adreça a professionals en recerca de feina, d’altres que ja tenen ocupació o objectius en el sector del metall, i a empreses metal·lúrgiques que tinguin necessitat de contractar personal. Els eixos principals de treball seran fomentar les vocacions professionals vinculades amb el metall entre els joves i incrementar la presència de la dona en la indústria. També es preveuen accions formatives especialitzades i es promouran actuacions per crear sinergies empresarials i fomentar la cooperació territorial. El programa tindrà una durada de dos anys.

En aquesta ocasió la iniciativa compta amb el suport dels catorze municipis que conformen l’àmbit de l’Estratègia Territorial de l’àmbit de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes, ASCAMM, Centre Metal·lúrgic, Eurecat, Federació empresarial del metall i PIMEC.Aquesta és una de les iniciatives finançades per la Diputació de Barcelona dins el programa Ocupació a la Indústria Local per millorar la inserció laboral de persones en sectors industrials fortament consolidats dins d’un territori i donar suport a empreses amb perspectives de creixement i potencialment generadores d’ocupació de qualitat.MetallVallès es va posar per primera vegada en marxa durant 2015 i fins 2017 ha comptat amb 553 persones i 267 empreses participants amb un balanç de 259 contractacions assolides, superant les xifres inicials previstes. El 47% de les ofertes de treball gestionades han estat amb ocupacions vinculades amb l’àmbit de la soldadura, ajustatge i muntatge i també mecanització. El 48% dels contractes efectuats han estat per una durada superior als sis mesos.

Font: ACN

Fotografia d’arxiu