Scutum lliura dues motos elèctriques per als Serveis Municipals de l’Ajuntament

Aquest fet s’emmarca dins d’un conveni entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’empresa d’scooters sostenibles Scutum.

L’ús de vehicles elèctrics per part del personal dels ajuntaments suposa una demostració que la mobilitat sostenible és una aposta decidida en les polítiques de l’administració local de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquest matí s’ha portat a terme el lliurament de dues motos elèctriques a l’Ajuntament de Barberà del Vallès en el marc d’un conveni firmat el passat 14 de març de 2017 entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Scutum, amb l’objectiu de promoure la mobilitat neta per millorar la qualitat de l’aire de la metròpoli.

L’acte, que s’ha realitzat a la plaça de la Vila, ha comptat amb Sílvia Fuster Alay, Alcaldessa de Barberà del Vallès; Joan M. Bigas Serrallonga, Director de Mobilitat i Transport de l’AMB, Paco Narváez Pazos, Delegat de Plans de Mobilitat Urbana de l’AMB; i Pere Joan Montserrat, Director de Pasmon, Servei Oficial d’Scutum Barcelona.

L’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, ha agraït a l’AMB aquesta prova pilot i ha dit que l’ajuntament ha de predicar amb l’exemple, ressaltant la importància de conscienciar-nos conjuntament cap a la preservació del medi ambient. El Director de Mobilitat i Transport de l’AMB, Joan M. Bigas Serrallonga ha fet una valoració positiva de l’acollida d’aquesta prova pilot per part dels ajuntaments metropolitans i ha destacat que des de l’AMB s’està coordinant que tots els consistoris puguin tenir accés a provar les motos elèctriques. Finalment, Pere Joan Montserrat, Director de Pasmon, ha afirmat que per ells és una oportunitat molt gran que volen aprofitar i estan contents que els ajuntaments estiguin disposats a fer el pas.

Fruit d’aquest acord, l’empresa Scutum cedeix dues motos elèctriques al consistori de Barberà del Vallès durant un període de 30 dies. D’aquesta manera, els serveis municipals podran emprar aquests vehicles 100% elèctrics en el seus desplaçaments institucionals i descobrir de primera mà els avantatges i beneficis de la mobilitat elèctrica.

Fins al moment, hi ha 4 ajuntaments metropolitans que han utilitzat aquests ciclomotors elèctrics i durant tot el 2018 ja estan compromeses per l’èxit de peticions que s’han rebut. Des de l’àrea de mobilitat i transport de l’AMB es constata que les proves s’estan desenvolupant amb èxit i de forma satisfactòria. Els cossos de la policia local dels ajuntaments han mostrat un interès especial, perquè veuen que la moto elèctrica és un bon instrument de treball per poder complir part dels seus serveis.

Aquest conveni s’emmarca dins de l’estratègia metropolitana d’aposta per la mobilitat neta i la reducció de contaminació atmosfèrica de la metròpolis. El passat 14 de març, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’empresa d’scooters sostenibles Scutum van signar un acord públic-privat amb una duració de 30 mesos per impulsar l’ús de motos elèctriques a les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans. Aquest fet suposa una demostració que la mobilitat sostenible és una aposta decidida en les polítiques de l’administració local de l’AMB.

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès – AMB

Fotografies : 54 gallery