Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Sota el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana del 2019 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament.

Barberà del Vallès és una ciutat petita que ens permet fer la majoria de desplaçaments quotidians a peu o en bicicleta. Hem d’aprofitar l’oportunitat quan anem a l’escola, a treballar, a fer la compra… Abans d’agafar el cotxe, doneu-li un parell de voltes a quin impacte tindrà i si es pot evitar.

Us convidem a fer més sostenibles els vostres desplaçaments pel municipi, ja sigui caminant, en bicicleta, en bus, en tren…

Durant tota la setmana, als punts de venda de títols de transport del municipi, per la compra de qualsevol targeta de transport, podreu recollir un obsequi de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2019.  Aquests són els punts de venda:

  • Barberà del Vallès-0005 al passeig Doctor Moragas, 174-176
  • Barberà del Vallès-001 al carrer Nemesi Valls, 18
  • Barberà del Vallès-003 a l’Avinguda Generalitat, 21
  • C.C. Baricentro Barberà a l’edifici Baricentro
  • Barberà del Vallès-002 a la ctra. de Barcelona, 306

I a més, el proper dissabte 21 de setembre, la ciutadania podrà utilitzar el bus urbà (L1 Plaça Espanya-Baricentro) de forma gratuïta. Heu pensat que us podreu apropar a la primera jornada del 21è Mercat Medieval, que se celebra a la plaça del Mil·lenari, fent servir el bus de Barberà i de manera gratuïta?

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura té com a objectius estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics. També, sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats; impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics; potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat i reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat, ja que la contaminació atmosfèrica i la congestió que es genera tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular, a més de propiciar el sedentarisme i la inactivitat física.

Font : bdv.cat