S’inicia la instal·lació de plataformes a diverses parades de bus

Les dues plataformes a les parades del passeig Doctor Moragas es podran fer servir des d’avui mateix.

Aquest divendres 21 d’octubre, s’ha iniciat la instal·lació de plataformes a diverses parades de bus amb la finalitat de fer més còmode l’accés de les persones, en especial, aquelles que tenen mobilitat reduïda, als autobusos que circulen a la ciutat.

En la primera fase d’instal·lació, seran cinc les parades que comptaran amb aquestes plataformes: passeig Doctor Moragas (2), carrer Pirineus (1), Via Sant Oleguer (1) i plaça Josep Tarradellas (1).

Les primeres plataformes que s’estan instal·lant són tres. Dues a les parades de bus ubicades al passeig Doctor Moragas, i entraran en funcionament en el mateix moment que finalitzi la seva instal·lació. La tercera s’instal·larà entre avui i demà a la parada del carrer Pirineus, encara que no entrarà en servei fins a finals de la propera setmana, ja que dilluns comencen unes reparacions a la vorera del carrer.

Aquestes tres plataformes estan fetes amb material reciclat i són el model utilitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La intervenció té un cost total de 24.589,62€, IVA inclòs, i serà el model que s’anirà instal·lant a les parades on es consideri necessari.

En les properes setmanes, també s’instal·laran dues noves plataformes a les parades de la plaça Josep Tarradellas i a la de la Via Sant Oleguer (al costat del Centre Cívic Ca n’Amiguet). Per les particularitats d’aquestes dues ubicacions, on les voreres són molt baixes i cal fer servir una plataforma regulable en alçada que permeti un perfil d’embarcament més baix, el model de plataforma que s’instal·larà serà diferent, de formigó prefabricat. La instal·lació d’aquestes dues noves plataformes té un cost de17.999,96€, IVA inclòs.

Fotografia  propietat de l’Ajuntament de Barberà del Vallès