S’inicia el període de votació dels Pressupostos Participatius

Tres veïns i veïnes de la ciutat van explicar els detalls dels  7 projectes presentats en un acte obert a la ciutadania.

Els Pressupostos Participatius arriben a la seva 4a Fase. La ciutadania ara ha d’escollir el projecte que més li agradi. Ho poden fer votant al Casal de Cultura, a l’OAC de Ca n’Amiguet i l’OAC de l’Ajuntament fins al 30 de setembre.

Barberà del Vallès encara una de les últimes fases dels Pressupostos Participatius que l’Ajuntament de la ciutat ha encetat aquest any. Es tracta de la 4a Fase, la de votació dels projectes presentats per la ciutadania.

Els veïns i veïnes de Barberà van poder conèixer aquests projectes en un acte celebrat el passat divendres 16 de setembre a la Sala B del Teatre Municipal Cooperativa.

La benvinguda a l’acte va anar a càrrec de l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, qui va agrair a tot el veïnat el seu interès per conèixer cadascun dels projectes presentats. Fuster va destacar un cop més la importància dels Pressupostos Participatius ja que és una manifestació de “viure democràticament”. “Treballem en un procés en el que la ciutadania cobra protagonisme i proposa projectes que poden sumar-se als molts projectes de la nostra ciutat, dedicant una part del pressupost municipal que la ciutadania podrà proposar i decidir. Un pressupost participatiu és sinònim de transparència i consens polític i social“.

El tinent d’Alcaldia de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Ocupació, Pere Pubill i Linares va posar en relleu que els Pressupostos Participatius “és una prova pilot de la que volem aprendre. Hem de valorar el que hem aconseguit fer bé i, sobre tot, aquelles que poden sortir millor. Volem que aquesta acció sigui futura”. Pubill va explicar que el projecte de Pressupostos Participatius“és una acció que l’Equip de Govern va incloure al Pla d’Actuació Municipal amb la finalitat que la gent pugui dir la seva”.

Tal com va explicar el regidor de Desenvolupament Econòmic la trobada de divendres va tenir com a objectiu explicar en quina fase actual es troba els projectes i quines propostes havien presentat la ciutadania.

Seguidament, el tinent d’Alcaldia de Serveis Socials, David Clarà García va presentar, tal com va explicar ell, “els protagonistes de l’acte. Les persones que han presentat propostes“. Clarà va recordar als presents que en total havien estat 7 propostes acceptades, presentades per 3 veïns i veïnes del municipi, als quals va donar pas perquè cadascun d’ells poguessin explicar els detalls dels seus projectes.

Primerament va ser la barberenca Sónia Sierra Pérez, representant d’un grup de pares i mares de Barberà que van presentar tres projectes.Barberà sense barreres auditives, Parcs Infantils Adaptats i Jocs educatius per a infants de 6 a 12 anys. Després va arribar el moment d’un altre veí, Oscar Heis Arenas que va donar els detalls de les seves propostes: Creació d’un circuit saludable a la Ronda Santa Maria i l’Ampliació del parc infantil del Parc CentralPer últim un altre ciutadà, Iván Vilchez Peña, va presentar els seus dos projectes: Protecció solar en parcs i zones infantil i el d’Instal·lació d’un BiciBox a l’Estació de Renfe.  (Consulta el link de cada projecte per tenir més informació de cadascun d’ells).

L’última part de l’acte va anar a càrrec de la tinenta d’Alcaldia de Serveis Generals i Serveis Públics Municipals, Carmina Pérez Barroso que va explicar la fase actual en la que es troba els Pressupostos Participatius, la 4arta Fase, la votació de projectes.

Tal com va explicar Pérez a partir de dilluns, dia 19 i fins al 30 de setembre, tota la ciutadania de Barberà major de 16 anys podrà votar les propostes presentades. Les persones que votin han d’estar empadronades a la ciutat des del 31 de maig de 2016. La votació es pot fer en un dels tres equipaments habilitats per fer-ho: L’OAC de l’Ajuntament, l’OAC de Ca n’Amiguet i el Casal de Cultura.  En tots tres equipaments es podrà trobar informació de consulta per conèixer més de prop els projectes presentats i personal del consistori que assessorarà a qui ho necessiti sobre el procés de votació.

La votació és senzilla: de 7 projectes, la ciutadania haurà de que distribuir 20 punts en un màxim de 4 propostes.

Durant la seva intervenció Carmina Pérez també va explicar les últimes fases que restaven pendents, la Fase 5 en la qual es farà elrecompte i la valoració de les propostes. El 6 d’octubre a les 19.30h hi haurà un acte públic a la Sala de Plens de l’Ajuntament on es donaran a conèixer els resultats i els projectes finalment seleccionats”; i la Fase 6 d’Avaluació i Memòriaon la Comissió Impulsora elaborarà una memòria en la qual es deixarà constància de l’assoliment dels indicadors marcats a l’inici del projecte de Pressupostos Participatius. La Comissió es reunirà al mes de novembre d’aquest 2016.

Si vols més informació dels projectes presentats, de com has de votar i del funcionament dels Pressupostos Participatius 2017 consulta la web: http://www.bdv.cat/pressupostos-participatius-2017