Supermercats per recollir la compra online sense sortir del cotxe

eroski

Servei d’Eroski

El confinament de la població espanyola en les seves llars a conseqüència de coronavirus obliga només a sortir per a fer tasques imprescindibles, entre elles, fer la compra bàsica. En aquesta situació, una bona opció és realitzar la compra online i recollir-la a la botiga sense necessitat de baixar del cotxe i, per tant, sense haver d’entrar en el supermercat.

Aquest servei, que coneixem com a Clic&Car o Clic&Collect, no sols estalvia temps als usuaris sinó que, en les actuals circumstàncies, minimitza el contacte físic.

Aquestes són algunes de les ensenyes que ofereixen aquest servei, segons recull el portal motorpasion. En tot cas, cal recordar que l’augment de la demanda d’aquesta mena de serveis durant l’estat d’alarma està fent que algunes grans cadenes es vegin desbordades i sofreixin retards o demores en aquests serveis.

1.- EL CORTE INGLÉS

Els grans magatzems, que han tancat els seus centres comercials, mantenen operatius els seus supermercats, en total, 300 establiments en els quals disposen del servei Clic&Collect en els centres El Corte Inglés i Clic&Drive en Hipercor que permet fer la compra online i recollir-la en l’aparcament.

L’import mínim de compra per a beneficiar-se d’aquest servei és 30 euros. Una vegada realitzada la compra per la seva pàgina web i triada la franja horària de recollida (no sol estar disponible en un període curt de temps des que finalitzes la compra) i el centro en el que ho faràs (no tots disposen d’aquest servei), n’hi ha prou amb arribar a les places designades en l’aparcament, avisar a través d’un intèrfon i carregaran la compra en el maleter.

2.- ALCAMPO

En diferents centres d’aquesta ensenya a Espanya existeix el servei Recollida en pàrquing que ofereix la possibilitat de recollir els articles en dues hores des que s’acaba de realitzar la comanda. El preu habitual del servei de preparació de compra online és de 3,90 euros, però solen oferir-lo de manera gratuïta habitualment per a donar-lo a conèixer i promocionar-lo. Existeixen en el centre places d’aparcament amb barrera habilitades per a recollir la compra. N’hi ha prou amb introduir el DNI, la barrera s’obre i als pocs minuts la compra està en el maleter del cotxe.

3.- CARREFOUR

Carrefour Drive és l’opció d’aquestes característiques que té l’ensenya gal·la perquè els seus clients en vuit supermercats de Madrid, quatre de Barcelona, dos de València, tres de Bilbao, un de Sevilla, un de Saragossa i un altre de Santiago de Compostel·la. En aquest cas, es tracta d’un servei gratis per a compres superiors a 50 euros. Per a la resta de compres té un cost de 3 euros. En realitzar la compra online, el client rep un número de comanda i un codi QR. Qualsevol d’ells serveix per a, una vegada s’hagi aparcat en les places habilitades per a Drive, sol·licitar el lliurament de la compra en el vehicle i en cinc minuts estarà carregada en el maleter.

4.- EROSKI

La cooperativa basca disposa també del servei Clic&Drive com a complement a la recollida en botiga Clic&Collect. En aquest cas és un servei gratuït per a comandes superiors a 30 euros i exclusiu del súper online, en el qual es pot recollir la comanda en només quatre hores. Està disponible en els hipermercats de la cadena en Abadiño, Bilbondo i Leioa a Biscaia, Urbil i Garbera a Guipúscoa, Pamplona a Navarra i Boulevard en Alava, supermercat Eroski Center de Bolueta i Bec a Biscaia i Vioño a la Corunya.

5.- BONPREU

Bon Preu ofereix Servei de lliurament a domicili de la compra online al Vallès Occidental (Terrassa, Matadepera, Sabadell, Barberà i Sant Quirze del Vallès); Vallès Oriental (Granollers, Les Franqueses del Vallès i Canovelles); Osona (Vic, Gurb, Caldetenes, Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta) i Girona (Girona, Salt, Vilablareix i Fornells de la Selva). A més, ofereix també Servei online amb recollida a 16 punts.

6.- BONAREA

Un servei similar ofereix, també a Catalunya, aquest ensenya. La diferència és que es tracta d’un servei de compra online i recollida en unes bústies tipus taquilla situats en l’exterior de les seves botigues. Només cal introduir el codi pin que s’envia al client per SMS quan finalitza la compra online i pot recollir la seva comanda sense haver d’entrar a la botiga. És un servei gratuït i disponible en 50 botigues.

Font: FoodRetail