Tornen a començar els Tallers de Creixement Personal per a dones

Al mes de febrer tornen a iniciar-se els tallers de creixement personal, organitzats per l’Oficina de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, adreçats a aquelles dones de Barberà que estiguin interessades a aprofundir o potenciar les seves habilitats i recursos personals.

L’objectiu d’aquests tallers és millorar el benestar físic i emocional i dotar d’eines per apoderar a les dones, per tal que tinguin el control de les seves vides.

Els tallers que s’ofereixen en el mes de febrer són:

Taller “Superant ferides emocionals”:

En la nostra societat, no se’ns ensenya a elaborar els dols. Les pèrdues que tenim i el dol que comporten formen part de la vida i són una realitat inevitable. Tot és un continu canvi on hi ha un un principi i un final. Per tant, les pèrdues ens acompanyen al llarg de tot el cicle vital.

Ens han educat per viure d’esquenes a aquesta realitat i això provoca que no transitem pels dols de forma adequada, apareixent sentiments de frustració i impotència, que a més van minvant les nostres estratègies d’afrontament i recuperació. Es treballarà per aprendre a afrontar les pèrdues i els dols des de la serenor i la pau interior, des d’una perspectiva de gènere.

De l’11 de febrer al 3 de març – 4 sessions –

Horari: dimarts de 9.30 a 11.30 h

Lloc: Casal de Cultura, 3r pis

Taller “Encantada de coneixe’m: el plaer d’estar sola”:

En aquest taller et convidem a fer possible un repte: el de gaudir de la soledat. Tradicionalment, a les dones ens han transmès tot un seguit de pors per fer-nos sentir que necessitem d’algú més per poder fer front a la vida i als seus obstacles. Totes aquestes pors: a no ser capaces, a no ser estimades ni acceptades… tenen com a base una por major que les inclou a totes: la por a la solitud. Això ha facilitat l’entrada a relacions afectives abusives i tòxiques.

Per això treballarem estratègies per connectar amb les nostres fortaleses, per sentir-nos felices en la nostra companyia i empoderar-nos a través de la relació amb nosaltres mateixes.

Tot això es treballarà en aquest taller, incorporant la perspectiva de gènere per veure la influència que el context sociocultural té en la construcció de la soledat com una por limitant de les dones.

De l’11 de febrer al 3 de març – 4 sessions –

Horari: dimarts de 18 a 20 h

Lloc: Torre de Can Gorgs, Sala 5

Els tallers són gratuïts. Places limitades. Per participar-hi, cal adreçar-se a l’Oficina de Polítiques de Gènere (Casal de Cultura, 2n pis) al 93 729 71 71 extensió 221 o enviant correu electrònic indicant nom i cognoms, número de telèfon i correu eñectrònic i el taller que t’interessa a l’adreça electrònica olivatj@bdv.cat

Font: bdv.cat