Aquest cap de setmana se celebrarà a Barberà del Vallès la tradicional passada de Sant Antoni Abat, una nova cita familiar amb carros, cavalls, burros i cavalleries.

Un any més l’Associació Cultural La Cooperativa de Barberà del Vallès organitza tot un seguit d’activitats per celebrar la tradicional Festa de Sant Antoni Abat i recordar el passat rural de la nostra ciutat.

La festa s’iniciarà aquest dissabte, 13 de febrer, amb la Missa que es retrà a Sant Antoni Abat a les 8 del vespre a l’Església de Santa Maria.

La celebració continuarà diumenge, 14 de febrer. A dos quarts de 9 del matí l’abanderada, Mariona Cirre Bayo i els cordonistes, Adriàn Rodríguez Montilla i Laia Rudó Diaz, oferirà una xocolatada. Es realitzarà a la plaça Cooperativa.

Més tard, de 10 a 11h del migdia, com marca la tradició es realitzarà un esmorzar popular que donarà pas a la benedicció de la bandera, els cavalls i els carruatges, per continuar amb la tradicional desfilada pels carrers de la ciutat.

D’aquesta manera, la comitiva sortirà des de la plaça del Mil·lenari i passarà pels carrers de Ramon Berenguer, Carretera de Barcelona, Via Sant Oleguer, Ronda de Santa Maria, Sant Pere, Santa Bàrbara, Doctor Ferran, Barcelona, Migdia, Maria Reverter, Nemesi Valls, Sant Jordi, Puigcerdà, Ronda Indústria, Ronda de l’Est, Verge de Montserrat, Pintor Fortuny i passeig del Doctor Moragas, per arribar a la plaça de la Vila.

L’organització preveu la participació d’una vintena de carros i Un centenar genets, que repartiran caramels entre les persones assistents.

La festa finalitzarà a dos quarts de dues de la tarda quan totes les cavalleries hagin arribat al centre de la ciutat on l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay lliurarà els obsequis de participació.

La festa de Sant Antoni Abat està organitzada per l’Associació Cultural La Cooperativa en conveni amb l’Ajuntament de Barberà del Vallès. També hi col·laboren Hípica Llargués, Llegums cuits Gasull i Claramunt, Carpinteria d’alumini Alcegoya SL, Carnisseries Casa Tió, Transports Pubill, Pastisseria La Palma, AVV Can Gorgs II i voluntaris i voluntàries.