Trobada d‘intercanvi d’experiències municipals en la creació de protocols d’actuació davant agressions sexistes a les festes

El passat dissabte, 11 de febrer, a les 18 h va tenir lloc a la Torre d’en Gorgs una trobada per conèixer les experiències de diferents municipis en el procés d’elaboració d’un protocol d’actuació davant les agressions masclistes que es donen en espais d’oci i festes.
Aquesta trobada va ser organitzada per la “Comissió Protocol”, formada per entitats i persones a títol individual i l’Ajuntament de Barberà del Vallès, que funciona des del desembre de 2016 i que pretén crear un protocol per unes festes lliures de sexisme i violències heteropatriarcals.
A la trobada de dissabte es van presentar les experiències de: Cerdanyola del Vallès, que va anar a càrrec de les companyes de l’associació “La Figa Rebel”,  Santa Perpètua de la Moguda, a càrrec de “La Santa Moguda” i del Barri de Gràcia de Barcelona, a càrrec de “L’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia”.
La trobada va ser molt interessant i cada municipi va exposar el seu procés d’elaboració i organització dels seus protocols, les dificultats que es van trobar i les fòrmules que han dut a terme per resoldre-les.   
És evident que els protocols són dinàmics i, per tant, s’han d’anar adaptant a les diferents realitats i necessitats que van sorgint des del moment en que es comencen a aplicar.
Una realitat comuna en tots els municipis que va estar molt present va ser la necessitat de formació per totes les persones que estan a l’organització de les festes, ja siguin d’entitats i institucions implicades, així com dels cossos policials. 
Cada municipi va mostrar les campanyes de sensibilització i difusió (cartells, postals, falques….) que van utilitzar durant les seves festes.
Finalment, la Comissió Protocol, organitzadora de l’acte, va recordar que la propera trobada de treball tindria lloc aquest dissabte, 18 de febrer, a les 10.30h a la Biblioteca Esteve Paluzie. 
Per a més informació us podeu adreçar a: protocolbdv@gmail.com