Un detingut per dotze robatoris amb força a Barberà del Vallès

El presumpte autor accedia a les cases forçant finestres o portes amb un tornavís.

Els Mossos d’Esquadra han detingut a un veí de Barberà del Vallès de 19 anys i nacionalitat marroquina com a presumpte autor de dotze robatoris amb força consumats en la localitat durant el mes de juliol.

Els Mossos van iniciar una recerca a principis del mes de juliol arran d’un robatori que es va produir en una casa en Barberà del Vallès. El lladre va saltar una tanca perimetral i va escalar fins a un balcó, des d’on va forçar la porta amb un tornavís. Amb els indicis recollits en aquest fet, els investigadors van identificar un home com a presumpte autor del robatori al qual, a més, li consten diverses detencions prèvies per fets similars. Amb les dades del sospitós, els investigadors van comprovar que el 17 de juny, una patrulla de Mataró havia parat l’home i li havia intervingut diversos objectes, ja que no havia pogut explicar la seva procedència. En concret, l’home portava un telescopi i una càmera fotogràfica. Els investigadors van relacionar aquests objectes sostrets amb un altre robatori que s’havia produït també en Barberà del Vallès pocs dies després del primer.

Finalment, el 18 de juliol la policia va localitzar i va detenir al presumpte autor en la plaça Espanya de Barberà del Vallès. L’arrestat portava tres tornavisos i unes tenaces. El mateix dia, el Jutjat d’Instrucció número 4 en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès va autoritzar una entrada i registre en el pis que el detingut compartia amb un conegut en Barberà del Vallès. En el registre es van localitzar diversos objectes provinents dels robatoris comesos per l’arrestat. Els Mossos han indicat que els robatoris es produïen sempre de la mateixa manera: el lladre buscava cases, sempre actuava de nit, accedia forçant finestres o portes amb un tornavís i sostreia objectes de fàcil sortida en el mercat com a joies o diners. Els investigadors van relacionar l’home amb dotze robatoris que s’havien produït durant el mes de juliol en Barberà del Vallès, tots usant el mateix sistema, l’home, a qui li consten diversos antecedents policials per fets similars, va passar a disposició judicial el dia 20 de juliol i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.

Font: diverses

Imatge d’arxiu