Un estudiant de 18 anys inventa un microxip de protecció contra violacions o robatoris

  • El seu projecte és pràcticament invisible, ja que consisteix en un microxip que va adherit a una ungla
  • Álvaro López, un estudiant de 18 anys d’Enginyeria de Telecomunicacions de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx (Alacant), ha inventat un sistema de seguretat que protegeix davant situacions de perill com a agressions, violacions, segrestos o atracaments.

El seu projecte és pràcticament invisible, ja que consisteix en un microxip que va adherit a una ungla i es pot pintar o camuflar en un anell. D’aquesta forma, només és necessari acostar la mà al telèfon mòbil perquè el sistema s’activi a través de la tecnologia NFC i es generi l’alarma.

L’invent d’Álvaro és imperceptible i permet cridar instantàniament a la policia o enviar un missatge de socors amb la ubicació a qui es triï prèviament, a més d’activar una alarma sonora.

No sols funciona amb persones, sinó que també es col·locar en maletes, mascotes o qualsevol altra cosa que es desitgi protegir, explica el jove universitari en un comunicat.

En el vídeo de presentació, Álvaro recorda que la idea li va sorgir per la quantitat de violacions, segrestos i assassinats, per la qual cosa va buscar com crear “alguna cosa efectiu per a impedir tanta inseguretat”.

“Un agressor mai et deixarà que serveis el teu mòbil per a demanar auxili, però això sí que pots fer-ho”, relata mentre activa el mecanisme acostant l’anell a la part posterior del seu mòbil.

L’alarma es pot connectar o no, permet avisar tant a la policia com als familiars i cerca donar resposta a situacions de perill de dones, homes, nens, adolescents o majors, així com per a trobar una mascota o “el teu bé més preuat: el teu mòbil”.

De fet, el dispositiu està habilitat per a utilitzar les funcions d’un “telèfon intel·ligent”, com obrir aplicacions, compartir fotos o enviar missatges. “Les funcions del teu mòbil executades a l’instant en el teu dit o ungla”, resumeix l’estudiant, destacant que l’anell està disponible en blanc i negre i en diverses talles.

Font: Eleconomista.es