Una Festa Major molt molt participativa

Barberà del Vallès ha viscut la seva Festa Major amb una gran participació de la ciutadania. Des del pregó del divendres al vespre i fins al castell de focs d’artifici de dilluns a la nit, carrers i places de la ciutat s’han omplert d’activitats per tots els públics.

Per sisè any consecutiu el pregó va anar a càrrec d’una de les entitats de la ciutat. Enguany va ser l’Esplai El Piolet, acompanyats perl’Alcaldessa, Sílvia Fuster Alay i la regidora d’Associacionisme i relacions amb entitats i Espai Jove de Festa Major, Mireia Sánchez Pi, que celebra el seu 25è aniversari. Per gaudir-ne de la festa, el jovent de l’Esplai va preparar un divertit lipdub que engrescava a barberencs i barberenques a sortir al carrer durant els quatre dies de festa després de fer un repàs dels orígens de l’Esplai.

I a partir de llavors actuacions musicals, tallers infantils, competicions esportives, tradicions culturals catalanes, fira d’atraccions…. un ampli ventall de propostes que han fet sortir a la ciutadania al carrer durant els quatre dies de Festa Major.

Una de les cites que ja es comença a convertir en tradició és la jornada castellera. Diumenge a la tarda els Castellers de Sabadell van renovar a Barberà la seva condició de 9, carregant el 3de9 amb folre, tot i que la diada no ha estat al nivell que haguessin volgut. A la mateixa diada, els Capgrossos de Mataró han firmat un altre 5de8 i han estrenat el pilar de 6, mentre que els Xics de Granollers han tingut en la torre de 7 el seu millor castell.

I dilluns, poc abans del fi de Festa, la plaça de la Vila va acollir l’acte de lliurament del Premi Ciutat i Cultura, un guardó de caràcter bianual que lliura el municipi a una persona en reconeixement a la seva contribució al desenvolupament de la ciutat, en el seu creixement en els camps de les arts, de la música, la cultura, la ciència, l’economia, la vida associativa, cultural i qualsevol altra faceta de l’activitat humana en pro de la ciutat.

Enguany el premi ha estat per la Maria Alcobé i Cardona. Com a fundadora i presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària de Barberà del Vallès, que treballa per fer arribar els coneixements a nivell universitari a totes les persones grans de la ciutat. També forma part de la junta de l’entitat Barberà amb la Sardana i col·labora amb la seva difusió; és vice-presidenta de la junta local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer; col·labora en l’Obra Social de la Parròquia de Santa Maria; i participa en les campanyes periòdiques de recollida d’aliments.

El punt final de cada Festa Major és el castell de focs d’artifici, 12 minuts de foc, llum i color que va fer gaudir als milers de barberencs i barberenques que es van donar cita al Parc Central del Vallès i que van servir per acomiadar la Festa Major 2016.

Fotografies : Juan Muñox, 54 gallery