Una fuita en una empresa d’aerosols causa un incendi i deixa un ferit a Barberà

La fuita ha anat a parar a la cubeta de retenció de la canonada, s’han tancat les vàlvules de passada, i després s’ha cremat la quantitat residual

Una fuita en l’empresa d’aerosols Preval de Barberà del Vallès (Barcelona) ha causat un incendi i ha deixat una treballadora ferida lleu amb cremades, ha informat Protecció Civil de la Generalitat.

L’incident en aquesta empresa que manipula substàncies perilloses i que està codificada de nivell baix per la normativa Seveso ha obligat a activar l’alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat) des de les 7.51 hores,

Els treballadors d’aquesta empresa i de dues adjacents han estat desallotjats i al migdia encara no havien pogut tornar als seus llocs de treball. Protecció Civil no ha hagut d’establir mesures d’autoprotecció en la població de l’entorn, ja que en cap moment hi ha hagut risc d’afectació a l’exterior.

L’accident s’ha produït en una canonada que transportava Propel 54, una substància inflamable catalogada com a Gas Liquat de Petroli (GLP), on hi ha hagut una fuita de producte que s’ha incendiat per una espurna. La fuita de producte ha anat a parar a la cubeta de retenció de la canonada, s’han tancat les vàlvules de passada, i després s’ha cremat la quantitat residual, el que causa una petita flama.

Fins a allà s’han desplaçat set dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han revisat les instal·lacions i les canalitzacions on es concentrava l’incendi, i han refredat i protegit els contenidors pròxims per evitar que el foc es propagués.

Operaris de la companyia del gas han tancat les claus de pas de les canonades de transport de productes inflamables, i de manera gradual l’incendi ha anat perdent intensitat.

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han tancat en un primer moment els accessos al polígon industrial Santiga i després el carrer de l’empresa afectada.