Una jove de Barberà del Vallès se suma al Servei de Voluntariat Europeu a través de l’Oficina Jove de Sabadell

Tacccbcn.cat: L’Elena Cos té 18 anys, és de Barberà del Vallès i està a tan sols tres dies d’agafar la seva maleta i viatjar a Polònia. Concretament a la ciutat de Torún on s’hi instal·larà durant els propers sis mesos, gràcies al Servei de Voluntariat Europeu del programa Erasmus+.

La jove es va assabentar de l’oferta vacant a través d’una noticia publicada al web de Taller d’Art, Cultura i Creació. Va ser llavors quan va contactar amb l’Oficina Jove de Sabadell per informar-se sobre el projecte. L’Elena ja anava força engrescada a la trobada amb l’assessora, “tenia moltes ganes de marxar, viure una nova experiència i descobrir el que de veritat m’agrada“. Segons la responsable de projectes europeu, Maria Fernández, coincideix que el perfil de joves que marxen a l’estranger és precisament aquest “el de nois i noies que han finalitzat els estudis o estan a punt d’accedir a estudis superiors i no saben ben bé què fer“.

Des de que l’Elena va prendre la decisió “el procés ha estat molt ràpid i agradable“. Després de trobades amb l’assessor i la coordinadora de projectes, emails amunt i avall i trucades Skype amb l’entitat polonesa OHP, la jove ja signar tota la documentació que oficialitzava la seva participació al Servei de Voluntariat Europeu.

A escasos dias de marxar d’iniciar aquesta nova etapa l’afronta “amb molta energia i ganes de conèixer i coneixe’m a mi mateixa“. Com a conseqüència de la seva propera partida, amics i amigues de l’Elena “s’han encuriosit pel programa”. La jove els anima a participar i marxar a l’estranger durant un temps “el món no només existeix a casa teva, amb la teva situació i amb els teus problemes“.