Una nit empresarial entre l‘esperit d’Iese i la llibertat

El TNC s’ha omplert de desenes de personalitats que van arribant esglaonadament a aquest edifici tan emblemàtic de Barcelona. Si la Cecot celebra la Nit de l’Empresari a Barcelona és precisament perquè, tot i que la patronal és d’arrels vallesanes, “el nostre àmbit és Catalunya”, recorda el seu president. A més, afegeix, la caricatura d’aquesta trobada és fer visible que “Barcelona ciutat és la boutique que es pot presentar al món amb una regió metropolitana amb la força de la indústria”.

Energética

Pels jardins del TNC hi han passat des del president de la Generalitat, Quim Torra, fins al president del Parlament, Roger Torrent, passant per el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, el conseller d’Interior, Miquel Buch, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, el president del Consell de Cambres de Catalunya i de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, la rectora de la UAB, Margarita Arboix, el rector de la UIC, Xavier Gil, el rector de la UPC, Francesc Torres, l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, Montse Ballarín, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, l’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, l’alcade de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, l’alcalde de La Llagosta, Óscar Sierra, l’alcalde de Matadepera, Nil López, l’alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset​, entre d’altres.

Abans del còctel, els 21 membres del jurat dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial 2019 han reconegut com a personalitat 2019 Jaume Alsina Calvet, president i fundador de les empreses que conformen bonÀrea Agrupa -el 1999 es va constituir el Grup Alimentari Guissona-, que ja supera les 500 botigues a Catalunya i obté beneficis de rècord. El premi a l’associació empresarial és per Aijec per “fomentar l’emprenedoria i l’aposta per un nou paradigma social d’empresari que crea valor des dels valors”. Alzina ha pujat a l’escenari i ha recordat que “la cooperació i la cooperativa era el nostre camí i la nostra existència”, un camí que, ha subratllat, des del 1990 s’ha anat complementant amb la digitalització del grup.

Cecot premia vuit empreses i organitzacions per la seva contribució al desenvolupament econòmic i empresarial del país

“Estem energètics”, clama Abad enèrgicament -valgui la redundància-. Una energia que ha portat la Cecot a guardonar vuit empreses i organitzacions pel seu “progrés empresarial” i per la seva contribució al desenvolupament econòmic i empresarial del país. Amb una nota a peu de pàgina: l”oxímoron” que representa el fet de batejar-les com “administracions responsables”. La llista d’empreses premiades fa goig: Sensocar (empresa més internacional), Silence (reconeixement a la innovació), Kave Home (comerç més dinàmic), Able Human Motion(millor jove iniciativa empresarial), La Casa de la Carlota & Friends(reconeixement Caixabank a la pime responsable) i La Farga (premi Prevint).

Una llista que representa l’esperit i el teixit català i que simbolitzen el missatge que la Cecot volia traslladar amb aquesta 25a Nit de l’Empresari amb l’eslògan Energètics. I és que l’energia no pot ser creada ni destruïda, només pot ser transformada i, per això, cal sumar forces en favor de Catalunya, la seva ciutadania, les institucions, els agents econòmics i socials i, en definitiva, pel bé de tota la societat catalana, però també espanyola, europea i mundial.

Font: ViaEmpresa, Cecot.