Una parella, veïna de Barberà, a Creixell: campistes de dia, lladres de nit

Mossos d’Esquadra, conjuntamente amb la Policia Local detenen a dos joves, de 25 i 19 años, acusats d’un robatori amb força.

La caravana del Càmping Sirena Daurada, a Creixell, era una habitual. De pares a fills, la família passa allí els estius gaudint de les meravelles de la Costa Daurada. No obstant això, divendres passat dia 19 de juliol, aquesta casa mòbil, va ser registrada minuciosament pels Mossos d’Esquadra. Els agents anaven a la recerca d’objectes robats en diferents habitatges o negocis de Creixell.
Resulta que la parella detinguda per la Policia Autonòmica tenia allí la seva base d’operacions. Es tracta d’un jove de 25 anys i una jove de 19, tots dos veïns de Barberà del Vallès. Serien dos de les tres persones albirades en un robatori amb força en l’avinguda dels Sínies en la matinada del dimecres 17, vial perpendicular i pròxim al càmping on tenen la caravana.

El propietari del xalet es va despertar poc abans de les 4 de la matinada i va veure que algú removia els calaixos del dormitori. El lladre, en veure’s sorprès, va sortir de la casa i al carrer altres dues persones esperaven. Els tres van marxar del lloc a peu.

La identificació de dues dels tres sospitosos vists pel veí de Creixell coincidiria amb l’autoria d’altres robatoris perpetrats en la localitat aquest juliol. Per aquesta raó, Mossos els va detenir i els acusa (de moment) d’un robatori amb força.

El dissabte van ser posats a la disposició del Jutjat de Guàrdia del Vendrell i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

Els altres robatoris pendents de relacionar

Mentre aquest robatori amb força consumat segueix el seu curs en els jutjats per a acreditar l’autoria als dos joves detinguts el divendres, Mossos intenta esclarir altres fets sense resoldre d’aquest mes de juliol en la localitat del Tarragonès.

Hi ha denúncia d’un robatori silenciós el passat dia 7 en una casa. L’habitatge tenia la porta oberta (onada de calor) i el propietari va denunciar en la Policia Local la desaparició d’una bossa de mà i diners en el seu interior.

El dia 9 dos joves van ser vists en la teulada d’un supermercat de Creixell de matinada. Van entrar per una claraboia del negoci. El testimoni va descriure a l’home i a la dona i Mossos va obrir una recerca.

L’últim delicte previ al robatori silenciós del passat dimecres 17 de juliol va ocórrer el dia abans en la residència de la tercera edat que hi ha dins de la localitat. En aquella ocasió, Mossos va alertar a la Policia Local. Tres persones, dos homes i una dona, van ser vists en aquesta temptativa de robatori amb força. Les mateixes que l’endemà van entrar a la casa de l’avinguda dels Sínies.