Una quinzena de propostes aproparan el món de la lectura i la cultura catalana a la ciutadania amb motiu de Sant Jordi

Les activitats programades s’iniciaran el proper dimarts, 18 d’abril.

Gran part dels actes es portaran a terme diumenge, 23 amb les tradicionals parades de llibres i roses que s’instal·laran un any més a la plaça de la Vila.

Més d’una quinzena d’activitats previstes per a tots els públics són lespropostes organitzades per l’Ajuntament de Barberà del Vallès, en col·laboració amb entitats, llibreries i equipaments municipals de la  ciutat en motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi, 23 d’abril.

La primera de les activitats es portarà a terme dimarts 18 d’abril  i està organitzada per a llibreria Desván del Lector. Es tracta del contacontes de Sant Jordi que es realitzarà a l’interior de l’establiment a les 18h.

Altra de les activitats programades és el Taller literari que organitza laBiblioteca Esteve Paluzie els dimecres, 20 i 27 d’abril. El taller, sota el nom‘El microconte: Un petit gran gènere‘ anirà a càrrec de Joan Pinyol, es realitzarà en horari de 18.30 a 20.30h.

Més activitats. Divendres, 21 d’abril, es durà a terme l’Hora del conte per a menuts a càrrec de la Biblioteca Esteve Paluzie. Serà a la Sala Salvador Allende a les 18h. Aquest mateix dia, a les 19.30h se celebrarà el tradicionalConcert de Sant Jordi al Teatre Municipal Cooperativa. Enguany l’audició anirà a càrrec de les corals La Mallerenga, Els Barbamecs, els grups de guitarres, els grups de saxos i l’orquestra Combo Jove de l’Escola Municipal de Música de Barberà.

Dissabte, 22 d’abril es portaran a terme diferents activitats: A les 11h les persones que vulguin poden participar en la visita guida al Castell de Barberàque durà a terme l’Associació d’Història de Barberà. Per participar, cal fer inscripció prèvia avisitacastell@bdv.cat, facilitant en nombre, les persones que assistiran, i el número de telèfon. La regidoria de Cultura del consistori barberenc es posarà en contacte amb les persones inscrites per confirmar la seva inscripció. Aforament limitat.

Més tard, durant el matí i la tarda, el Desván del Lector acollirà la presentació i signatura de diferents llibres. Per una banda, d’11 a 14h, l’escriptor Raúl Ubeda López signarà els seus últims llibres:El Secreto de mi infancia’ i ‘Corazones de papel’. Més tard, a les 17h, Xavier Sabaté signarà la seva obra: ‘Todo a cualquier precio’.

La resta de propostes es tornaran a engegar el mateix dia de Sant Jordi,diumenge 23 d’abril,  on com és tradicional, el centre de la ciutat tornarà acollir parades i activitats per a tots els gustos: fira de rosses i llibrestaller de punts de llibre, roses i dracs pels més petits, la trobada de Puntaries, així com altres activitats de cultura popular, com ballades de sardanes a càrrec de Barberà amb la Sardana.

Per conèixer totes les activitats consultar el Programa de Sant Jordi 2017