El Vallès Occidental ret homenatge a Joan Oliver en un acte presidit per Carles Puigdemont

En un acte realitzat a Sant Llorenç de Savall es va retre tribut a la figura del poeta català llegint textos i explicant la tasca de l’escriptor sabadellenc al PEN Club Català.

El Vallès Occidental va celebrar divendres passat un acte comarcal de tribut a Joan Oliver, Pere Quart, organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental.

L’acte va ser presidit per Carles Puigdemont i Casamajó, president de la Generalitat de Catalunya iIgnasi Giménez Renom, president del Consell Comarcal. També van assistir la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i Pagès, l’Alcalde de Sant Llorenç de Savall, Ricard Torralba LLauradó i alcaldes i alcaldesses dels municipis de la comarca, entre les quals es trobava l’Alcaldessa de la nostra ciutat, Sílvia Fuster Alay.

Aquest 2016 el Vallès Occidental ha commemorat l’any Joan Oliver, coincidint amb el 30è aniversari de la mort del poeta. Des de la Comissió Joan Oliver s’han programat diferents activitats que han estat participades i gaudides per milers de persones.

Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha volgut també retre-li un tribut des de la comarca que era casa seva. És per això que s’ha impulsat un acte comarcal de commemoració de l’efemèride i de tribut a Joan Oliver i dedicar-lo a la figura del poeta a l’exili, al poeta refugiat, que va ser i que va saber transmetre Pere Quart.

A banda dels parlaments institucionals, l’acte va comptar amb la participació de la presidenta del PEN Club Català, Carme Arenas, qui ha explicat la tasca de Joan Oliver al capdavant d’aquesta entitat quan en va ser president.

El tribut a Joan Oliver va comptar amb una lectura teatralitzada d’un fragment de l’obra de teatre ‘La Fam’, a càrrec de TIC Escènic i sota la direcció de Jeroni Oller.

Per la seva banda, Celdoni Fonoll i Lloll Bertran va fer una breu lectura poètica de Joan Oliver, Pere Quart.

Al final de l’acte totes les persones assistents van gaudir d’un petit tast de productes agroalimentaris del Vallès Occidental. De la mà del cuiner de Cuina Vallès, Carles Calsina, es van poder tastar les mongetes del ganxet de Castellar del Vallès, acompanyades de botifarra de Sentmenat, oli d’Ullastrell i vi de Castellbisbal. El toc dolç el van posar les galetes de Sant Llorenç Savall.