Xerrada-taller: Urbanisme feminista, Barberà també amb ulls de dona

El passat dissabte dia 17, Dones.com va organitzar aquesta activitat per reflexionar sobre com modificar i fer crèixer les ciutats tenint en compte perspectives diverses.
La Biblioteca Esteve Paluzie va acollir el passat dissabte 17 de juny, una xerrada sota el títol Urbanisme feminista, Barberà també amb ulls de dona”, organitzada per l’Associació per a la Igualtat Dones.com. 
Les ciutats i els pobles s’han configurat prioritzant un sistema capitalista i patriarcal que no ha tingut en compte les necessitats relacionades amb la sostenibilitat de la vida.
Davant d’això, l’urbanisme feminista posa la vida de les persones al centre de les decisions urbanes, tenint en compte la diversitat de persones i analitzant com els rols de gènere influeixen i tenen implicacions directes en l’ús i gaudi de les nostres ciutats i els nostres barris.
L’objectiu del taller era reflexionar sobre la incidència del disseny urbanístic i la planificació urbana en la vida quotidiana de les persones, amb perspectiva de gènere, per tal de promoure la diversitat social sense discriminacions de cap tipus. D’aquesta manera es poden repensar els espais per transformar la societat i contribuir a configurar les realitats quotidianes.
El taller va anar a càrrec de Marta Fonseca Salinas, membre del Col·lectiu Punt6, cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes que treballen des de la perspectiva de gènere i la participació ciutadana per tal de repensar els espais domèstics, comunitaris i públics, amb la finalitat de promoure la diversitat social, sense discriminacions i fomentant la sostenibilitat i l’economia solidaria.
El taller tindrà una segona part, que tindrà lloc a l’octubre, que consistirà en fer un recorregut per la ciutat per tal de detectar i identificar les mancances que hi ha en el municipi des d’aquesta perspectiva i fer propostes al respecte.
Imatges cedides per l’Ajuntament de Barberà del Vallès